ΑΘΗΝΑ
06:28
|
01.05.2024
Ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης βαθμολόγησε αρνητικά σήμερα την τράπεζα UBS ένα 24ωρο μετά την εξαγορά της Credit Suisse.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε αρνητική αναθεώρηση της κατάστασης της ελβετικής τράπεζας UBS που εξαγόρασε την Κυριακή την Credit Suisse έναντι 3,3 δις. δολαρίων προχώρησε απόψε ο αμερικανικός χρηματοπιστωτικός οίκος αξιολόγησης, S&P Global Ratings.

Ο οίκος εξήγησε πως η ενσωμάτωση μεγάλων τμημάτων της επενδυτικής τραπεζικής της Credit Suisse θα έχει σημαντικό κίνδυνο υλοποίησης αξιολογώντας πλέον την πιστοληπτική ικανότητα της UBS στο Α-.

Σε σχετική ανακοίνωση ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης αναφέρει: «Πιστεύουμε ότι η διοίκηση της UBS θα εκτελέσει συνετά την ενοποίηση με την Credit Suisse και, λόγω των πολύ υψηλών χρηματοοικονομικών αποθεμάτων ασφαλείας που προκύπτουν από τη συναλλαγή και την τεράστια στήριξη ρευστότητας από την κεντρική τράπεζα της Ελβετίας, βλέπουμε επαρκή αποθέματα ασφαλείας για τον αποτελεσματικό περιορισμό των αναδυόμενων κινδύνων».

Σε επόμενο σημείο αναφέρει πως λόγω του ασθενέστερου πιστωτικού προφίλ της Credit Suisse και της πολυπλοκότητας της εκκαθάρισης, η UBS αντιμετωπίζει αυξημένο κίνδυνο να απωλέσει την ανταγωνιστική του θέση στις αγορές ή να μην εκπληρώσει οικονομικούς στόχους λόγω των εξόδων αναδιάρθρωσης και σημαντικών νομικών θεμάτων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παράταση πληρωμής φόρων ως την Μεγάλη Πέμπτη, 2 Μαΐου

Στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ ο Κουτσούμπας

Αυξήθηκε και άλλο το 2023 η κερδοφορία της τουριστικής βιομηχανίας στην Ελλάδα

Δεκαπλάσια κέρδη για την Samsung έφερε η άνοδος στις τιμές των τσιπ μνήμης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα