ΑΘΗΝΑ
07:14
|
01.03.2024
Τις υπογραφές για το μνημόνιο μετάδοσης «βέλτιστων πρακτικών» έβαλαν η υπουργός Πολιτισμού και η διευθύνουσα σύμβουλος του The Prince's Foundation.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μνημόνιο συνεργασίας για την εφαρμογή «βέλτιστων πρακτικών» υπέγραψε το υπουργείο Πολιτισμού με το ίδρυμα The Prince’s Foundation, του οποίου ο διακηρυγμένος στόχος είναι «να πραγματοποιήσει το όραμα της Αυτού Μεγαλειότητας Βασιλιά Καρόλου για τη δημιουργία κοινοτήτων για έναν πιο βιώσιμο κόσμο».

Τις υπογραφές για το μνημόνιο αρχικής διάρκειας πέντε ετών έβαλαν η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, και η διευθύνουσα σύμβουλος του The Prince’s Foundation, Έμιλι Τσέρινγκτον.

Όπως ενημερώνει ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ, η υπογραφή του Μνημονίου είχε δρομολογηθεί τον Σεπτέμβριο του 2022 κατά την επίσκεψη της Λίνας Μενδώνη στο Dumfries House Estate, στη Σκωτία, το οποίο ανήκει στο Ίδρυμα του Βασιλιά Καρόλου Γ’ του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Με την υπογραφή του Μνημονίου, προωθείται ο ρόλος που διαδραματίζουν αγαθά της πολιτιστικής κληρονομιάς, όπως το Τατόι και το Dumfries House, ως υποδείγματα για την αναγέννηση ευρύτερων περιοχών, με γνώμονα τον πολιτισμό και το πολιτιστικό απόθεμα, συμπεριλαμβάνοντας ευκαιρίες προβολής του ρόλου, που μπορούν να διαδραματίσουν τα στοιχεία του πολιτισμού και της πολιτιστικής κληρονομιάς στην προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης», δήλωσε, μεταξύ άλλων, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη.

Σε δήλωσή του, το The Prince’s Foundation επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι «στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης συνεργασίας, το Ίδρυμα του Πρίγκιπα θα φιλοξενήσει ομάδες και εκπροσώπους του κτήματος στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου θα συναντήσουν συνεργάτες του φιλανθρωπικού ιδρύματος προκειμένου να ενημερωθούν για τους τρόπους με τους οποίους η αποκατάσταση του κτήματος Τατοΐου μπορεί να επαναλάβει την επιτυχία του Dumfries House προς όφελος της τοπικής κοινότητας».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέα προσωρινή λύση για αποτροπή της παράλυσης του κράτους στις ΗΠΑ

Πέθανε ο σκηνοθέτης Πάολο Ταβιάνι

Τουλάχιστον 10 τα παιδιά στη Γάζα που πέθαναν από πείνα και δίψα

Γάζα: Σφαγή 112 πεινασμένων Παλαιστινίων έξω από το νοσοκομείο αλ Σίφα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα