ΑΘΗΝΑ
00:42
|
25.04.2024
Δεκάδες υψηλόβαθμοι Αφρικανοί αξιωματούχοι και βουλευτές συμμετείχαν στη ρωσοαφρικανική κοινοβουλευτική διάσκεψη στη Μόσχα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σημαντική ομιλία σε ρωσο-αφρικανική κοινοβουλευτική διάσκεψη στη Μόσχα με θέμα «Ρωσία και Αφρική σε έναν πολυπολικό κόσμο» εκφώνησε σήμερα ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων που είχε νωρίτερα με τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ, στο πλαίσιο τριήμερης επίσκεψης που ξεκίνησε ο τελευταίος το ίδιο 24ωρο στη Ρωσία.

«Η συνδιάσκεψη είναι αναμφίβολα σημαντική στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης ανάπτυξης πολυμερούς συνεργασίας της Ρωσίας με τις αφρικανικές χώρες. Θεωρούμε αυτή την εκδήλωση νευραλγικό μέρος της προετοιμασίας της επικείμενης δεύτερης συνόδου Ρωσίας-Αφρικής που θα γίνει στην Αγία Πετρούπολη τον Ιούλιο» ανέφερε ο Ρώσος Πρόεδρος σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου. Ο Πούτιν υπενθύμισε επίσης πόσο παραγωγική ήταν η πρώτη συνδιάσκεψη των δύο πλευρών στο Σότσι της Μαύρης Θάλασσας τον Οκτώβριο του 2019.

Σχολίασε πως η συμμετοχή των δεκάδων Αφρικανών βουλευτών από δεκάδες χώρες της ηπείρου καταδεικνύει «πως οι λαοί της Αφρικής ενδιαφέρονται για την αύξηση προσπαθειών ανάπτυξης των πολύπλευρων και αμοιβαία επωφελών σχέσεων με τη Ρωσία».

Διαβεβαίωσε επίσης πως για τη Μόσχα οι σχέσεις με την Αφρική είναι σε θέση προτεραιότητας, κάνοντας μνεία στους «ηρωικούς αγώνες για ανεξαρτησία» στη βάση της σημαντικής υποστήριξης που πρόσφερε στους αφρικανικούς λαούς η πρώην Σοβιετική Ένωση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς έστειλε ο Μπάιντεν στην Ουκρανία

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Κυπριακό, Γάζα, και αμοιβαία συμφέροντα στη συνάντηση Στάνμαγιερ και Ερντογάν

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα