ΑΘΗΝΑ
09:57
|
02.06.2023
Η συζήτηση της Εύας, της Μπέττυς και της Πάολας συνθέτει μια ιστορία της Αθήνας αλλά και μια ιστορία των σεξουαλικοτήτων της Μεσογείου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την προβολή του ντοκιμαντέρ «Οι πικροδάφνες» της Πάολας Ρεβενιώτη, φιλοξενεί στις 22 και 23 Μαρτίου η σκηνή του θεάτρου «Αμαλία» στη Θεσσαλονίκη, παρουσία της ίδιας της δημιουργού που θα συνομιλήσει μετά το κοινό με τους θεατές.

Στις «Πικροδάφνες» η Μπέττυ Βακαλίδου, η Εύα Κουμαριανού και η Πάολα Ρεβενιώτη, τρεις τρανς γυναίκες που πρωτοσυναντήθηκαν στους δρόμους της Αθήνας της δεκαετίας του 1970, επιστρέφουν ξανά σε μια νυχτερινή βόλτα στους δρόμους εκείνους της πόλης που από νεαρή ηλικία βιοπορίστηκαν ως σεξεργάτριες, στα μέρη που αντιμετώπισαν τη βία του κράτους και της αστυνομίας, στα σημεία που αγωνίστηκαν για τα δικαιώματά τους, γλέντησαν τη ζωή, χάρηκαν τον έρωτα και δοξάστηκαν.

Γεμάτη χιούμορ και περήφανο δυναμισμό η συζήτηση της Εύας, της Μπέττυς και της Πάολας στις «Πικροδάφνες» συνθέτει μια ιστορία της Αθήνας αλλά και μια ιστορία των σεξουαλικοτήτων της Μεσογείου.

Η Πάολα Ρεβενιώτη είναι εκδότρια, φωτογράφος, κινηματογραφίστρια και σεξεργάτρια, ενεργή από τα τέλη της δεκαετίας του 1970 και αποτελείμια κεντρική φυσιογνωμία του ελληνικού ΛΟΑΤΚΙ+ κινήματος. Η ίδια δεν αυτοπροσδιορίζεται ως ακτιβίστρια.

Ξεκίνησε να εκδίδει το ΚΡΑΞΙΜΟ, το «περιοδικό επαναστατικής ομοφυλόφιλης έκφρασης» το 1981. Τη δεκαετία του1990 οργάνωσε στην Aθήνα κάποιες από τις πρώτες εκδηλώσεις Pride στη χώρα.

Την τελευταία δεκαετία η Πάολα Ρεβενιώτη είναι δραστήρια στον τομέα των ντοκιμαντέρ, ασχολούμενη κυρίως με ζητήματα ιστορικά, κοινωνικά και πολιτικά, συχνά από το λεγόμενο περιθώριο της κοινωνίας.

Δουλεύει μαζί με την ομάδα Paola Team Documentaries και έχει προσκληθεί να παρουσιάσει το έργο της σε φεστιβάλ, καταλήψεις, πανεπιστήμια και γκαλερί σε πολλές χώρες του κόσμου.

Σκηνοθεσία – Σενάριο: Πάολα Ρεβενιώτη
Διεύθυνση φωτογραφίας: Ελπινίκη Βουτσά Ρεντζεποπούλου, Βαγγέλης Τσάκας, Γιώργος Γκόνος
Μοντάζ: Χριστίνα Λαγούρη
Ήχος: Αλέξανδρος Συνοδινός
Έρευνα: Ελίζα Τριανταφύλλου, Δανάη Μαραγκουδάκη

Τετάρτη 22 και Πέμπτη 23 Μαρτίου στις 21:00
Θέατρο Αμαλία, Αμαλίας 71, Ευζώνων, Θεσσαλονίκη
Εισιτήρια: 7€ / Προπώληση: viva.gr / Πληροφορίες – Κρατήσεις: 2310842509

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

«Το τετράγωνο έξω από τη σκακιέρα» – Το σκάκι από το Κοσμοδρόμιο στον Δόμο

Ποινή φυλάκισης 30 ετών αντιμετωπίζει ο ηθοποιός και Σαηεντολόγος Ντάνι Μάστερσον

Σπουδαία ανακάλυψη στη Μυτιλήνη: Βρέθηκαν παλαιολιθικά εργαλεία 500.000 χρόνων

Παιδιά και ποντίκια: Για το «Αγόρια στο Ντους»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα