ΑΘΗΝΑ
19:25
|
26.04.2024
Η Μόσχα και το Πεκίνο έχουν «πολλά καθήκοντα και πολλούς κοινούς στόχους» τόνισε ο Πούτιν συναντώντας τον Κινέζο ομόλογό του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Με σεβασμό» δήλωσε σήμερα ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν πως αντιμετωπίζει το ειρηνευτικό σχέδιο 12 σημείων της Κίνας κατά τη συνάντηση που είχε νωρίτερα σήμερα στη Μόσχα με τον Κινέζο ομόλογό του, Σι Τζινπίνγκ στο πλαίσιο σημαντικής επίσκεψης του τελευταίου στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Ο Ρώσος πρόεδρος διαβεβαίωσε τον Κινέζο ομόλογό ότι η Μόσχα και το Πεκίνο έχουν «πολλά καθήκοντα και πολλούς κοινούς στόχους» κατά τη διάρκεια αυτής της ανεπίσημης συνάντησης στο Κρεμλίνο.

«Έχουμε πολλά κοινά καθήκοντα και στόχους» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ρώσος Πρόεδρος επισημαίνοντας πως το Πεκίνο δίνει «μεγάλη προσοχή» στην ανάπτυξη των διμερών σχέσεων. Και πρόσθεσε:

«Η Κίνα έχει δημιουργήσει ένα πολύ αποτελεσματικό σύστημα για την ανάπτυξη της οικονομίας και την ενίσχυση του κράτους. Είναι πολύ πιο αποτελεσματική από ό,τι πολλές άλλες χώρες».

Δεν παρέλειψε δε να αναφέρει πως «ζηλεύει λίγο» για την ταχεία ανάπτυξη της Κίνας τις τελευταίες δεκαετίες.

Ο Κινέζος ηγέτης, από την πλευρά του,  εξήρε τις «στενές σχέσεις» μεταξύ Μόσχας και Πεκίνου τονίζοντας πως «είμαστε εταίροι σε μια παγκόσμια στρατηγική συνεργασία». «Είναι αυτό το καθεστώς που καθορίζει ότι πρέπει να υπάρχουν στενές σχέσεις μεταξύ των χωρών μας», είπε κατά την έναρξη της άτυπης συνάντησης.

Οι δύο ηγέτες αποκάλεσαν ο ένας τον άλλο «αγαπητέ φίλε» και αντάλλαξαν φιλοφρονήσεις αλλά και θετικές εκτιμήσεις για το καλό επίπεδο διμερών σχέσεων πριν το επίσημο δείπνο στο Κρεμλίνο, προτού πραγματοποιήσουν αύριο, Τρίτη, επίσημες συνομιλίες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δένδιας: 2 δισ. ευρώ θα κοστίσουν οι θόλοι αεράμυνας της χώρας

Τον Ερντογάν σουλτάνο αποδομεί ο ΥΠΕΞ του Ισραήλ

Στο πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης και ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Τον Ιούνιο η δίκη Κασιδιάρη-Σπαρτιατών για εξαπάτηση εκλογέων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα