ΑΘΗΝΑ
02:00
|
20.04.2024
«Ο Μπους Τζούνιορ είπε ότι η αποστολή της Ουκρανίας είναι να σκοτώσει όσο το δυνατόν περισσότερους Ρώσους. Τι πιστεύει το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για αυτό;»
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, κάλεσε το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο να αξιολογήσει τη δήλωση του πρώην προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζορτζ Μπους Τζούνιορ, ότι η αποστολή της Ουκρανίας είναι «να σκοτώσει όσο το δυνατόν περισσότερους Ρώσους». 

Υπενθυμίζεται ότι το ΔΠΔ εξέδωσε την Παρασκευή ένταλμα σύλληψης του προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντίμιρ Πούτιν και της Επιτρόπου για τα Δικαιώματα του Παιδιού, Μαρία Λβίβα-Μπέλοβα, «για το έγκλημα της παράνομης απέλασης πληθυσμού παιδιών και της παράνομης μεταφοράς τούς από κατεχόμενες περιοχές της Ουκρανίας στη Ρωσική Ομοσπονδία»

Στο κανάλι της στο Telegram, η Ζαχάροβα δημοσίευσε μέρος μιας συνέντευξης που έδωσε το 1996 η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μαντλίν Ολμπράιτ.

Σε εκείνη τη συνέντευξη, η δημοσιογράφος Λέσλι Σταλ ρώτησε τη Ολμπράιτ εάν οι αμερικανικές ενέργειες στο Ιράκ ήταν δικαιολογημένες. Τόνισε μάλιστα οι κυρώσεις κατά του Ιράκ οδήγησαν στο θάνατο πάνω από μισό εκατομμύριο παιδιά, περισσότερα ακόμα και από ό,τι στη Χιροσίμα. Η Ολμπράιτ απάντησε: «Νομίζω πως είναι μια πολύ δύσκολη επιλογή, νομίζουμε όμως ότι αξίζει το κόστος». 

«Ο Μπους Τζούνιορ, ο οποίος εισέβαλε στο Ιράκ και εκτέλεσε τον νόμιμο ηγέτη της χώρας, είπε πρόσφατα ότι η αποστολή της Ουκρανίας είναι να σκοτώσει όσο το δυνατόν περισσότερους Ρώσους. Τι πιστεύει το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για αυτό;» σχολίασε η Ζαχάροβα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα