ΑΘΗΝΑ
15:43
|
26.04.2024
Οι εκδηλώσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής ξεκινούν τον Απρίλιο και ολοκληρώνονται στο τέλος του 2023.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σειρά εκδηλώσεων από τον Απρίλιο ως τον Δεκέμβριο τρέχοντος έτους διοργανώνει η Εθνική Λυρική Σκηνή, σε καλλιτεχνική επιμέλεια του Γιώργου Κουμεντάκη, προκειμένου να εορταστεί ο πρώτος αιώνας από τη γέννηση της διάσημης Ελληνίδας υψιφώνου, Μαρία Κάλλας.

Στο πλαίσιο του αφιερώματος στην Κάλλας προβλέπεται, μεταξύ άλλων, να παρουσιαστεί η «Μήδεια» του Κερουμπίνι, μία εικαστική εγκατάσταση στο φουγιέ, γκαλά όπερας στο Ηρώδειο, έκθεση στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, αλλά και ένα σχετικά άγνωστο ντοκιμαντέρ που αναφέρεται στα άγνωστα πρώτα χρόνια της Ελληνίδας ντίβας.

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Γιώργος Κουμεντάκης, αναφερόμενος στις εκδηλώσεις για τον ένα αιώνα από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας αναφέρει: «Η Μαρία Κάλλας είναι μια καλλιτέχνιδα που καθόρισε την ιστορία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (..). Με το πρόγραμμα που θα παρουσιάσουμε για τα 100 χρόνια της Μαρίας Κάλλας, φιλοδοξούμε αφενός να φωτίσουμε τη σχέση της με τον Οργανισμό μας και αφετέρου να κάνουμε γνωστό τον μύθο της Κάλλας στις νεότερες γενιές, σαν ένα φωτεινό παράδειγμα ταλέντου, σκληρής εργασίας, αφοσίωσης, τελειομανίας, λάμψης».

Η Μαρία Κάλλας υπέγραψε το πρώτο της συμβόλαιο με τη Λυρική Σκηνή το 1940, μερικούς μήνες μετά την ίδρυσή της το 1939 από τον φωτισμένο Κωστή Μπαστιά, ως τμήμα του Εθνικού (τότε Βασιλικού) Θεάτρου της Ελλάδας.

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού έχει εντάξει τον εορτασμό των 100 ετών από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας στον κατάλογο συνεορτασμού επετείων της UNESCO για το 2023.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη

The Old Oak: A symbol of endurance

Ακυρώθηκε η συναυλία του Αλκίνοου Ιωαννίδη στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια

Σε δημοπρασία ο εξαφανισμένος για 100 χρόνια πίνακας του Κλιμτ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα