ΑΘΗΝΑ
18:08
|
06.10.2024
Το ερευνητικό σκάφος The Petrel βρισκόταν σε πλατφόρμα εργασιών συντήρησης όταν τα υποστηρίγματα κατέρρευσαν λόγω θυελλωδών ανέμων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τον τραυματισμό τουλάχιστον 25 ατόμων προκάλεσε σήμερα το πρωί στις 8:30  τοπική ώρα η πτώση του ερευνητικού πλοίου «The Petrel» σε πλατφόρμα μετά την κατάρρευση των υποστηριγμάτων του στο λιμάνι Λιθ του Εδιμβούργου ενώ έπνεαν πολύ ισχυροί άνεμοι.

Police said the vessel began to tilt to one side after it became dislodged from its holding.

«Οι υπηρεσίες Πρώτων Βοηθειών επενέβησαν σε σοβαρό συμβάν στις αποβάθρες του Λιθ όταν ένα πλοίο έφυγε από τα στηρίγματά του λόγων των σφοδρών ανέμων», δήλωσε μέλος του τοπικού δημοτικού συμβουλίου, με τις υπηρεσίες Πρώτων Βοηθειών να επιβεβαιώνουν τον τραυματισμό 25 ανθρώπων. Από αυτούς, οι 15 οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο για περίθαλψη.

Το ερευνητικό πλοίο The Petrel, που έχει πάρει κλίση 45 μοιρών, είχε αγορασθεί και εξοπλισθεί από τον αποθανόντα συνιδρυτή της Microsoft Πολ Αλεν. Την ώρα του συμβάντος υπήρχαν πάνω στο σκάφος 50 εργαζόμενοι.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

ΣΥΡΙΖΑ: Αλλαγή της ημερομηνίας του Συνεδρίου-Αποχώρησαν οι Kasselistas από τη συνεδρίαση της ΚΕ (upd)

Τη μετάθεση του έκτακτου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ κατά μια εβδομάδα αργότερα, στις 8-10 Νοεμβρίου εισηγήθηκε προς την Κ.Ε. η Πολιτική Γραμματεία-Διαφώνησε η Θεοδώρα Τζάκρη.
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα