ΑΘΗΝΑ
18:49
|
25.04.2024
«Η Ρωσία είναι πολύ σημαντική για να επικρατήσει η ειρήνη στον κόσμο για πολλούς, πολλούς αιώνες», τόνισε ο πρόεδρος της Βραζιλίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίζ Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα εξήρε την επίσημη επίσκεψη στη Ρωσία του Κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ, σημειώνοντας ότι «είναι ήδη πολύ καλά νέα ότι η Κίνα πήγε εκεί, σπουδαία νέα».

Σε συνέντευξή του στο Brasil TV 247, ο Λούλα είπε ότι επαίνεσε την τριήμερη επίσημη επίσκεψη του Σι στη Ρωσία, καθώς εν μέσω της συνεχιζόμενης σύγκρουσης στην Ουκρανία, «όλοι πρέπει να σταματήσουμε και να μιλήσουμε».

Η Βραζιλία «μπορεί να συνεισφέρει εξαιρετικά στον τερματισμό του πολέμου και στην επιστροφή στην ειρήνη», το οποίο είναι το πιο σημαντικό πράγμα για το οποίο πρέπει να αγωνιστούμε αυτή τη στιγμή, είπε ο Λούλα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρόεδρος της Βραζιλίας αναφέρθηκε στον ρόλο του ασιατικού γίγαντα στην παγκόσμια δυναμική. «Η Κίνα είναι μια εξαιρετικά σημαντική χώρα, η οποία μπορεί να έχει μια πιο σοβαρή συζήτηση με τις ΗΠΑ», είπε.

Ομοίως, ο Λούλα δήλωσε ότι «η Ρωσία είναι πολύ σημαντική για να επικρατήσει η ειρήνη στον κόσμο για πολλούς, πολλούς αιώνες».

Ο Πρόεδρος της Βραζιλίας θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Κίνα μεταξύ 26 και 31 Μαρτίου. «Είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό ταξίδι, όχι μόνο για να εγγυηθούμε τη σχέση που έχει η Βραζιλία με την Κίνα, αλλά και για να επεκτείνουμε τη σχέση μας με την Κίνα», δήλωσε ο Λούλα στο Brasil TV 247.

Οι δύο χώρες θα υπογράψουν τουλάχιστον 20 συμφωνίες σε τομείς όπως η υγεία, η γεωργία, η εκπαίδευση, τα οικονομικά, η βιομηχανία, η επιστήμη και η τεχνολογία, σύμφωνα με το Υπουργείο Εξωτερικών της Βραζιλίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι Financial Times ανακαλύπτουν την ψεύτικη ανάπτυξη στην Ελλάδα

Νέα ειδική απεσταλμένη ανθρωπιστικών υποθέσεων των ΗΠΑ, η Λιζ Γκράντε

Ισπανία: Απόρριψη της υπόθεσης διαφθοράς της συζύγου του πρωθυπουργού Σάντσεθ

Τον ΚΟΣΜΟ ενόψει ευρωεκλογών παρουσίασε ο Πέτρος Κόκκαλης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα