ΑΘΗΝΑ
10:04
|
19.04.2024
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ κατάφερε να εξασφαλίσει την ψήφιση του σχεδίου συμφωνίας για το Brexit παρά την ανταρσία δεκάδων Συντηρητικών βουλευτών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με 515 ψήφους υπέρ και 29 κατά εγκρίθηκε σήμερα το απόγευμα από την πλειοψηφία των μελών της «Βουλής των Κοινοτήτων» το αναθεωρημένο σχέδιο της συμφωνίας (γνωστό ως «Πλαισίου του Ουίντσορ») που αφορά τις εμπορικές σχέσεις του Ηνωμένου Βασιλείου και δη της Βόρειας Ιρλανδίας με την ΕΕ στο πλαίσιο αλλαγών που επήλθαν μετά την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

British House of Commons approves Brexit deal over Northern Ireland - News  in Germany

Η κυβέρνηση του Ρίσι Σούνακ κατάφερε να πετύχει την ψήφιση του σχεδίου της συμφωνίας κυρίως λόγω της υποστήριξης που είχε από κόμματα της Αντιπολίτευσης (συμπεριλαμβανομένων των Εργατικών) παρότι δεκάδες βουλευτές του κυβερνώντος Συντηρητικού κόμματος και του βορειοϊρλανδικού «Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος» (DUP) το καταψήφισαν ή απείχαν.

Μεταξύ των 22 Συντηρητικών βουλευτών που δεν ψήφισαν το σχέδιο της συμφωνίας είναι οι πρώην πρωθυπουργοί Μπόρις Τζόνσον και Λιζ Τρας, το πρώην ανώτερο κομματικό στέλεχος Ίαν Ντάνκαν Σμιθ, οι πρώην υπουργοί Τζέικομπ Ρις-Μογκ, Πρίτι Πατέλ και Σάιμον Κλαρκ. Επίσης άλλοι 48 συντηρητικοί βουλευτές επέλεξαν την αποχή.

Επιπλέον έξι βουλευτές του βορειοιρλανδικού «Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος» (DUP) αντιτάχθηκαν στο σχέδιο της συμφωνίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Μάρω Δουκα υποψήφια με την Νέα Αριστερά στις Ευρωεκλογές

ΣΥΡΙΖΑ: Το απόγευμα, παρουσία Τσίπρα, ανακοινώνεται το ευρωψηφοδέλτιο

Πώς τοποθετείται στα διεθνή θέματα η «Εναλλακτική για τη Γερμανία»

Νεκρός σε δυστύχημα ο επιτελάρχης του στρατού της Κένυας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα