ΑΘΗΝΑ
01:46
|
27.07.2024
Σε ψήφισμα γύρω από το θέμα της Μυκόνου κατέληξε μετά τη σημερινή έκτακτη Γενική Συνέλευσή του ο Ενιαίος Σύλλογος Υπαλλήλων ΥΠΠΟΑ Αττικής, Στερεάς και Νήσων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε ψήφισμα γύρω από το θέμα της Μυκόνου κατέληξε μετά τη σημερινή έκτακτη Γενική Συνέλευσή του ο Ενιαίος Σύλλογος Υπαλλήλων ΥΠΠΟΑ Αττικής, Στερεάς και Νήσων.

Το ψήφισμα καταγγέλλει τον ξυλοδαρμό του αρχαιολόγου Μιχάλη Ψαρρού και το απειλητικό μήνυμα που δέχθηκε υπάλληλος της Εφορίας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων ως δείγματα του πόσο έχουν αποθρασυνθεί οι όμιλοι του τουρισμού στο έδαφος της ασκούμενης πολιτικής.

Ο Ενιαίος Σύλλογος των Υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού καλεί την πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΑ να καταθέσει και εκείνη μήνυση για τον ξυλοδαρμό του αρχαιολόγου, συσχετίζοντάς την με τις υποθέσεις που εκείνος χειριζόταν στο νησί, καθώς το ΥΠΠΟΑ δεν έχει ως τώρα πράξει κάτι τέτοιο, αν και ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων το έχει καλέσει να το κάνει εδώ και πάνω από μία εβδομάδα.

Το ψήφισμα της σημερινής Γ.Σ. του Ενιαίου Συλλόγου Υπαλλήλων ΥΠΠΟ:

«Η Γενική Συνέλευση του Ενιαίου Συλλόγου Υπαλλήλων ΥΠΠΟΑ Αττικής, Στερεάς και Νήσων της 22/3/2023 ομόφωνα δηλώνει την υποστήριξή της στους συναδέλφους της ΕΦΑ Κυκλάδων.

Το πρωτοφανές γεγονός του ξυλοδαρμού του συναδέλφου Μανώλη Ψαρρού και το απειλητικό sms που δέχτηκε άλλη συνάδελφος της ΕΦΑ Κυκλάδων δείχνει πόσο πολύ έχουν αποθρασυνθεί οι επιχειρηματικοί όμιλοι του τουρισμού, στο έδαφος της πολιτικής των κυβερνήσεων που τα τελευταία χρόνια κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να γιγαντωθούν τα κέρδη τους.

1. Καλούμε την πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΑ να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά για την εγκληματική ενέργεια εις βάρος του συναδέλφου Μ. Ψαρρού, συσχετίζοντάς την με υποθέσεις που χειριζόταν στη Μύκονο.

2. Καλούμε το ΥΠΠΟΑ να ενισχύσει με προσωπικό την ΕΦΑ Κυκλάδων άμεσα, ώστε να ενισχυθεί ο αρχαιολογικός έλεγχος στη Μύκονο και σε καμία περίπτωση να μην μεταφερθούν αρμοδιότητες της περιφερειακής υπηρεσίας στην κεντρική υπηρεσία του ΥΠΠΟΑ, κατά παράβαση του Οργανισμού.

3. Καλούμε συναδέλφους και συναδέλφισσες όλων των ειδικοτήτων να υποβάλλουν αιτήματα διάθεσής τους στην ΕΦΑ Κυκλάδων, ώστε να στηριχτεί το έργο της Εφορείας για το προσεχές διάστημα».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Λαμπρή γιορτή η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων

Πράκτορας του εξωτερικού για το Κρεμλίνο η ρωσική έκδοση της Bild

Γιάννης Αγγελάκας: Ακυρώνει τις καλοκαιρινές συναυλίες για λόγους υγείας

Ζυμώσεις για μία νέα συμφωνία Βρετανίας-Ε.Ε. βλέπει το Politico

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα