ΑΘΗΝΑ
02:04
|
25.04.2024
Τα συνδικάτα κάλεσαν σε νέα απεργία την Τρίτη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σύμφωνα με την CGT, περίπου 3,5 εκατομμύρια άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στη Γαλλία ενάντια στην κυβέρνηση και την αύξηση της ελάχιστης ηλικίας συνταξιοδότησης. Το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών δήλωσε ότι οι διαδηλωτές σε ολόκληρη τη χώρα ήταν περίπου 1,08 εκατομμύρια.

Πρόκεται μάλλον για τη μεγαλύτερη κινητοποίηση ανθρώπων στο δρόμο από τον Ιανουάριο που ξεκίνησαν οι απεργίες ενάντια στο συνταξιοδοτικό Μακρόν.

«Τα πραγματικά σκουπίδια είναι στην κυβέρνηση», σύμφωνα με τους διαδηλωτές του Παρισιού που συμπαραστάθηκαν σήμερα στους απεργούς εργαζόμενους στα απορριμματοφόρα της πόλης.

Η Διεθνής Αμνηστία προειδοποίησε σήμερα ότι οι γαλλικές αρχές πρέπει να αποφύγουν τη χρήση «περιττής βίας».

Πάντως, μετά την επίθεση της αστυνομίας και τη διάλυση της συγκέντρωσης στην Place de l’Opéra, οι διαδηλωτές συγκροτήθηκαν ξανά σχηματίζοντας και πάλι διαδήλωση.

Εργαζόμενοι απέκλεισαν τον σιδηροδρομικό σταθμό Gare de Lyon του Παρισιού, κάτι που συμβαίνει τις τελευταίες σε πολλούς σιδηροδρομικούς σταθμούς της χώρας.

Η απόφαση της κυβέρνησης Μακρόν να περάσει τη μεταρρύθμιση χωρίς κοινοβουλευτική ψηφοφορία, οι υπερφίαλες δηλώσεις της πρωθυπουργού, Ελιζαμπέτ Μπορν, μετά την οριακή επιβίωση της κυβέρνησης της από πρόταση μομφής τη Δευτέρα και η επιθετική συνέντευξη του Εμανουέλ Μακρόν στην κρατική τηλεόραση χθες, φαίνεται πως δεν «έκλεισαν» τις κινητοποιήσεις, αλλά αντίθετα, όργισαν και κινητοποίησαν περισσότερο την εργαζόμενη πλειοψηφία στη χώρα.

Στη Βρέστη των 140.000 κατοίκων, υπάρχουν αναφορές για 30.000 ανθρώπους στο δρόμο, αν και οι αρχές φέρονται να περίμεναν γύρω στις 12.000.

Άλλες 30.000 διαδηλωτών υπολογίζονται από την «Ανυπόταχτη Γαλλία» πως συγκεντρώθηκαν στο Στρασβούργο, όπως και στο Ροντέζ και από 40.000 στις πόλεις Νανσί και Καέν. Το κόμμα μιλά για 150.000 διαδηλωτές στην Τουλούζη, ενώ υπολόγισε τους διαδηλωτές του Παρισιού σε 800.000.

Τα συνδικάτα κάλεσαν σε νέα απεργία και σε κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα την ερχόμενη Τρίτη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς έστειλε ο Μπάιντεν στην Ουκρανία

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Κυπριακό, Γάζα, και αμοιβαία συμφέροντα στη συνάντηση Στάνμαγιερ και Ερντογάν

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα