ΑΘΗΝΑ
06:01
|
25.04.2024
Αντίθετα, σε βάσεις των ΗΠΑ στην Ασία προωθούνται τα πιο προηγμένα μαχητικά και βομβαρδιστικά αεροσκάφη στο φόντο κόντρας με Ρωσία και Κίνα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τις προτεραιότητες της αμερικανικής πολιτικής και της πολεμικής μηχανής του Πενταγώνου το επόμενο διάστημα αντανακλά η απόφαση του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ να στείλουν τα απαρχαιωμένα επιθετικά αεροσκάφη Α-10 που φτιάχτηκαν για πρώτη φορά τη δεκαετία του 1970 με σκοπό να προωθήσουν τα βομβαρδιστικά και επιθετικά αεροσκάφη νέας γενιάς σε χώρες της Ευρασίας και του Ειρηνικού.

Αποκλειστικό σημερινό ρεπορτάζ της αμερικανικής εφημερίδας Wall Street Journal (WSJ)  αναφέρει πως η απόφαση αφορά τη μεταφορά των «γερασμένων» πολεμικών αεροσκαφών Α-10 σε βάσεις των ΗΠΑ σε χώρες της Μέσης Ανατολής δίχως να συνδυαστεί με δραστική μείωση των ναυτικών και χερσαίων δυνάμεων στην περιοχή για την αποφυγή ανεπιθύμητων αντιδράσεων από περιφερειακούς συμμάχους και εταίρους τους.

Το σχέδιο προβλέπει την ανάπτυξη των αεροσκαφών Α-10 σε χώρες της Μέσης Ανατολής αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα, ακόμη και μέσα στον ερχόμενο Απρίλιο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς έστειλε ο Μπάιντεν στην Ουκρανία

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Κυπριακό, Γάζα, και αμοιβαία συμφέροντα στη συνάντηση Στάνμαγιερ και Ερντογάν

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα