ΑΘΗΝΑ
06:58
|
15.07.2024
Σήμερα το απόγευμα στις 18.30 σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Γάλλους εργάτες – απεργούς, οι οποίοι αγωνίζονται κατά της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης του Μακρόν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συγκέντρωση έξω από την πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα διοργανώνει το ΠΑΜΕ σήμερα Πέμπτη 23 Μάρτη στις 6.30 μ.μ. σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Γάλλους εργάτες – απεργούς, οι οποίοι αγωνίζονται ενάντια στη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης του Εμανουέλ Μακρόν.

«Νίκη στους εργάτες της Γαλλίας – Victoire pour les travailleurs de France», είναι το μήνυμα που θέλει να στείλει το ΠΑΜΕ διευκρινίζοντας ότι ο αγώνας των εργατών της Γαλλίας είναι και δικός μας αγώνας. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας βρέθηκε στο Παρίσι στο πλευρό της γαλλικής εργατικής τάξης.

Στο ίδιο πλαίσιο της έμπρακτης διεθνιστικής αλληλεγγύης, αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ συμμετείχε στη μεγάλη γενική απεργία και συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Μασσαλίας.

«Σε όλα τα συνδικάτα, σε κάθε εργαζόμενο, σε κάθε νεολαίο να πάρουν μαζικά μέρος στην παράσταση διαμαρτυρίας στην πρεσβεία της Γαλλίας για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των εργατών», αναφέρει το κάλεσμα του ΠΑΜΕ και συνεχίζει: «Στη Γαλλία συνεχίζονται μαζικές, αγωνιστικές δράσεις και απεργίες σε σειρά κλάδων. Οι δρόμοι της Γαλλίας και χθες το βράδυ είχαν πλημμυρίσει από έναν λαό που διαδήλωνε για τη ζωή του, ενώ σήμερα οργανώνονται απεργιακές συγκεντρώσεις σε μεγάλες βιομηχανίες σε όλη τη χώρα. Απέναντι στον αγωνιζόμενο λαό, κυβέρνηση – εργοδότες έχουν εξαπολύσει ένα τεράστιο όργιο καταστολής και τρομοκρατίας, ενώ ταυτόχρονα απειλούν ξανά τους εργάτες με επιστράτευση σε μια προσπάθεια να εμποδίσουν την τεράστια γενική απεργία που προετοιμάζεται για την Πέμπτη 23 Μάρτη. Η εργατική τάξη της Γαλλίας δίνει έναν τεράστιο αγώνα. Και εμείς στεκόμαστε στο πλευρό τους».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η ΛΑΡΚΟ και η εθνική καταστροφή μπροστά μας

Νέα κυβέρνηση στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά καμία αλλαγή στην Ευρώπη

Ο ηγέτης του μεγαλύτερου κομμουνιστικού κόμματος του Νεπάλ διορίστηκε νέος πρωθυπουργός

Ο Τραμπ καλεί για ενότητα μετά την απόπειρα δολοφονίας του

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα