ΑΘΗΝΑ
01:29
|
07.05.2024
Ο γόνος της οικογένειας Νεχρού-Γκάντι και πρώην πρόεδρος του Κόμματος του Κογκρέσου, προτίθεται να προσφύγει σε ανώτερο δικαστήριο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρώην επικεφαλής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Ινδίας, Ραχούλ Γκάντι, αποκλείστηκε από το κοινοβούλιο, μία ημέρα αφότου καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκισης για συκοφαντική δυσφήμιση.

«Ο Ραχούλ Γκάντι… αποκλείεται από το μέλος της Λοκ Σάμπα [της Κάτω Βουλής της Ινδίας] από την ημερομηνία της καταδίκης του», ανέφερε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το κοινοβούλιο.

Ο Γκάντι σχολίασε την ανακοίνωση στο Twitter, γράφοντας ότι «παλεύει για τη φωνή της Ινδίας» και είναι έτοιμος «να πληρώσει οποιοδήποτε τίμημα».

Ο 52χρονος πολιτικός κρίθηκε ένοχος σε μια υπόθεση που σχετίζεται με την ομιλία του ενόψει των γενικών εκλογών του 2019, στις οποίες ανέφερε ότι οι κλέφτες έχουν το επώνυμο Μόντι.

Ο Γκάντι, γόνος της οικογένειας Νεχρού-Γκάντι και πρώην πρόεδρος του Κόμματος του Κογκρέσου, θα προσφύγει σε ανώτερο δικαστήριο, ανέφερε το κόμμα.

Αξιωματούχοι του κόμματος περιέγραψαν τη δικαστική απόφαση ως πολιτικά υποκινούμενη και κατηγόρησαν τον πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι και το κυβερνών κόμμα, BJP, ότι στοχοποιούν τους πολιτικούς τους αντιπάλους.

Εκπρόσωπος του Κόμματος του Κογκρέσου είπε στο Al Jazeera ότι το κόμμα είναι «απολύτως έτοιμο να το πολεμήσει νομικά και φυσικά πολιτικά».

«Η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται και, αν δεν το καταλαβαίνουν [ήδη], σύντομα θα συνειδητοποιήσουν ότι ο Ραχούλ Γκάντι στο κοινοβούλιο μπορεί να μην ήταν τόσο επικίνδυνος για αυτούς, αλλά στους δρόμους της Ινδίας θα είναι πολύ πιο επικίνδυνος»

Νωρίτερα σήμερα, μέλη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης πραγματοποίησαν διαδηλώσεις κατά της καταδίκης του Γκάντι.

Η κυβέρνηση του Μόντι έχει κατηγορηθεί ότι χρησιμοποιεί τον νόμο περί δυσφήμισης για να στοχεύσει και να φιμώσει τους επικριτές της.

Ο πρόεδρος του BJP, Τζακάτ Πρακάς Ναντά απέρριψε τις κατηγορίες, λέγοντας ότι ο Γκάντι προσέβαλε τους Ινδούς που τυγχάνει να έχουν το ίδιο επώνυμο με τον πρωθυπουργό Μόντι.

«Είναι ένα πράγμα να αμφισβητούμε την κυβέρνηση σχετικά με τις πολιτικές, αυτό θα θεωρηθεί υγιής συζήτηση, αλλά είναι σαφές ότι το Κογκρέσο δεν ακολούθησε ποτέ τέτοιους κανόνες», είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κάιρο: Η Χαμάς αποδέχεται την πρόταση για κατάπαυση πυρός

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Καταδικάζουμε απερίφραστα την Ισραηλινή εντολή εκκένωσης της Ράφα

Νεμπένζια: Το δυτικό ενδιαφέρον για την ειρηνική χρήση του διαστήματος είναι υποκριτικό

Τι πραγματικά συμβαίνει στη «Γη των όρθιων ανθρώπων»;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα