ΑΘΗΝΑ
12:29
|
23.04.2024
Άμεση ήταν η απάντηση του Οικονόμου, ο οποίος κατηγόρησε τον Τσίπρα ότι συνεχίζει το προεκλογικό του αφήγημα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Tο μήνυμα, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει πράξη ένα κράτος αξιοκρατικό, σύγχρονο, αποτελεσματικό και δημοκρατικό δίπλα στον πολίτη έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Ιωάννη Σαρμά.

Εξερχόμενος από την συνάντηση ο Τσίπρας έκανε την ακόλουθη δήλωση στους εκπροσώπους του Τύπου:

«Συναντήθηκα σήμερα με τον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου τον κύριο Σαρμά, με αφορμή και την έκθεση του δικαστηρίου για την αποτελεσματικότητα του κράτους. Αποτελεί κοινή διαπίστωση, ότι η αναποτελεσματικότητα του κράτους οφείλεται και στην ανεπάρκεια της διοίκησης αλλά και σε φαινόμενα εκτεταμένης διαφθοράς. Η ανεπάρκεια και η εκτεταμένη διαφθορά άλλωστε είναι δύο από τα βασικά χαρακτηριστικά εδώ και τέσσερα χρόνια της διακυβέρνησης της ΝΔ. Για αυτό άλλωστε έχει απαξιωθεί εδώ και τέσσερα χρόνια κάθε τι δημόσιο, ενώ απολαμβάνουν την ίδια στιγμή ημέτεροι και γαλάζιοι golden boys απευθείας αναθέσεις δισεκατομμυρίων και προκλητικά μπόνους εκατομμυρίων.

Και αυτό είναι μία μεγάλη πρόκληση. Ο πολίτης χρειάζεται ένα κράτος το οποίο θα είναι αξιοκρατικό, δημοσιονομικά βιώσιμο, αποτελεσματικό, ασφαλές και δημοκρατικό. Όχι ένα κράτος πελατειακό, αναξιοκρατικό, ανασφαλές, όχι ένα κράτος λάφυρο στα χέρια των κομματικών στρατών. Και αυτή είναι η δική μας δέσμευση. Να κάνουμε ένα κράτος αξιοκρατικό, σύγχρονο, αποτελεσματικό και δημοκρατικό δίπλα στον πολίτη. Και αυτήν τη δέσμευση θα την κάνουμε πράξη».

Απάντηση Οικονόμου

Άμεση ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, για όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας μετά την επίσκεψή του στο Ελεγκτικό Συνέδριο:

Ο κ. Τσίπρας συνεχίζει ακάθεκτος να προκαλεί τη νοημοσύνη των πολιτών προσπαθώντας να υποστηρίξει το προεκλογικό του αφήγημα.

Μιλά για αξιοκρατία αυτός που πολέμησε κάθε θεσμική προσπάθεια λογοδοσίας και αξιολόγησης. Μιλά για δικαιοσύνη και σεβασμό του δημοσίου συμφέροντος αυτός που έχει στο πλάι του δύο καταδικασμένους στο Ειδικό Δικαστήριο υπουργούς του με το βαρύτατο για δημόσιο λειτουργό αδίκημα, της παράβασης καθήκοντος. Τον παλαιότερο και στενότερο συνεργάτη του τον κ. Παππά και τον κ. Παπαγγελόπουλο. Μιλά για σύγχρονο και αποτελεσματικό κράτος αυτός που έχει αναγάγει σε κορυφαία στελέχη του υπουργούς προηγούμενων κυβερνήσεων που ήταν οι στυλοβάτες του κρατισμού και της κομματοκρατίας.

Δεν μπορεί να τον εμπιστευτεί κανείς που πιστεύει στον εκσυγχρονισμό του κράτους και στην αξιολόγηση, σε σύγκρουση με χρόνιες παθογένειες και συντεχνιακές αντιλήψεις που μάς κράτησαν και μάς κρατούν πίσω.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Χατζηδάκης: Μείωση 50% στις τραπεζικές χρεώσεις για ποσά έως 10 ευρώ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Εκθέτει κυβέρνηση Μητσοτάκη για αστυνομική βία και υποκλοπές

Βρετανία: Πράσινο φως για την απέλαση μεταναστών στη Ρουάντα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα