ΑΘΗΝΑ
16:25
|
08.06.2023
Ο Πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα ακύρωσε ένα ταξίδι υψηλού προφίλ στην Κίνα για ιατρικούς λόγους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα ακύρωσε ένα ταξίδι υψηλού προφίλ στην Κίνα για ιατρικούς λόγους και η επίσκεψη στις 27-31 Μαρτίου θα επαναπρογραμματιστεί για μεταγενέστερη ημερομηνία, δήλωσε ο γραμματέας Τύπου του το Σάββατο, μεταδίδει το Reuters.

Ο γραμματέας Τύπου εξέδωσε ιατρικό σημείωμα στο οποίο ανέφερε ότι μετά από κλινική αξιολόγηση, ο 77χρονος Λούλα διαγνώστηκε με βακτηριακή και ιογενή βρογχοπνευμονία που προκαλείται από τη γρίπη Α και έχει ξεκινήσει θεραπεία.

«Παρά την κλινική βελτίωση, η ιατρική υπηρεσία της Προεδρίας της Δημοκρατίας συνιστά την αναβολή του ταξιδιού στην Κίνα μέχρι να τελειώσει ο κύκλος μετάδοσης του ιού», αναφέρεται στο σημείωμα.

Η κυβέρνηση της Βραζιλίας ενημέρωσε τις κινεζικές αρχές για την αναβολή και την πρόθεσή της να επαναπρογραμματίσει την επίσκεψη.

Το ταξίδι, το οποίο επρόκειτο να περιλαμβάνει συνάντηση με τον Κινέζο Πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ την Τρίτη, θεωρήθηκε ως μια σημαντική προσπάθεια από τον νέο αριστερό πρόεδρο να ενισχύσει τις σχέσεις με τον μεγαλύτερο εμπορικό εταίρο της Βραζιλίας.

Ο Λούλα ανέλαβε καθήκοντα τον Ιανουάριο. Αρχικά ήταν προγραμματισμένο να ταξιδέψει το Σάββατο, αλλά είχε ήδη αναβάλει την αναχώρησή του για την Κυριακή, αφού διαγνώστηκε με ήπια πνευμονία.

Επρόκειτο να ταξιδέψει με μια μεγάλη αντιπροσωπεία που περιελάμβανε έξι υπουργούς, καθώς και κυβερνήτες, νομοθέτες και 240 ηγέτες επιχειρήσεων. Περισσότερο από το ένα τρίτο των ηγετών των επιχειρήσεων ήταν από τον αγροτικό τομέα της Βραζιλίας, ο οποίος στέλνει τη μερίδα του λέοντος από το βόειο κρέας, τη σόγια και τον ξυλοπολτό της στην Κίνα.

Με την ακύρωση, η προσοχή στρέφεται τώρα στην παρουσίαση ενός πολυαναμενόμενου δημοσιονομικού πλαισίου στη Βραζιλία, το οποίο αρχικά είχε υποσχεθεί ο υπουργός Οικονομικών Φερνάντο Χαντάντ για τον Μάρτιο, αλλά αναβλήθηκε από τον Λούλα για μετά το ταξίδι στην Κίνα.

Ο Χαντάντ, ο οποίος αρχικά επρόκειτο να ταξιδέψει με τον Λούλα, δεν θα πάει πλέον στην Κίνα, σύμφωνα με το γραφείο τύπου του.

Το νέο πλαίσιο θεωρείται απαραίτητο για την αντιμετώπιση των δημοσιονομικών ανησυχιών, αφού ο Λούλα εξασφάλισε την έγκριση του Κογκρέσου για ένα πακέτο πολλών δισεκατομμυρίων που παρακάμπτει το συνταγματικό ανώτατο όριο δαπανών για την ενίσχυση των κοινωνικών δαπανών και την εκπλήρωση των προεκλογικών υποσχέσεων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ράσμουσεν: Αν το ΝΑΤΟ δεν προσφέρει εγγυήσεις στην Ουκρανία, ίσως η Πολωνία στείλει μόνη της στρατό (UPD)

Θάνατος τουρίστριας στη Χαλκιδική – πάνω από μία ώρα μακριά το κοντινότερο Κέντρο Υγείας

ΗΠΑ: Τα πλούσια κράτη οφέιλουν να επαναπατρίσουν τους πολίτες τους που στρατεύθηκαν στο ISIS

Δολοφονία Άλκη: Σχεδιασμό και ανθρωποκτόνο δόλο εντοπίζει η εισαγγελέας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα