ΑΘΗΝΑ
10:30
|
20.04.2024
Τα σχέδια της κυβέρνησης για μετακίνηση μεταναστών από ξενοδοχεία σε στρατιωτικές βάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν εντός εβδομάδων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα σχέδια της βρετανικής κυβέρνησης για μετακίνηση μεταναστών από ξενοδοχεία σε στρατιωτικές βάσεις ή ακόμα και σε αχρηστευμένα πορθμεία αναμένεται να ανακοινωθούν εντός εβδομάδων, ανέφερε το Σάββατο το Sky News.

Προηγούμενες προτάσεις που αφορούσαν τη χρήση κατασκηνώσεων διακοπών και φοιτητικών αιθουσών ήταν λιγότερο πιθανό να εφαρμοστούν, ανέφερε η έκθεση.

Σύμφωνα με το Reuters, η κυβέρνηση έχει σηματοδοτήσει ότι θέλει να τερματίσει τη χρήση των ξενοδοχείων ως καταλυμάτων για αιτούντες άσυλο.

«Πάντα ήμασταν ειλικρινείς σχετικά με την άνευ προηγουμένου πίεση που ασκείται στο σύστημα ασύλου μας, που προκαλείται από τη σημαντική αύξηση των επικίνδυνων και παράνομων ταξιδιών στη χώρα», δήλωσε εκπρόσωπος του Υπουργείου Εσωτερικών.

«Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε σε όλη την κυβέρνηση και σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές για να εντοπίσουμε μια σειρά από επιλογές διαμονής».

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η κυβέρνηση παρουσίασε λεπτομέρειες για έναν νέο νόμο που απαγορεύει την είσοδο σε αιτούντες άσυλο που φτάνουν με μικρά σκάφη κατά μήκος της Μάγχης, πρόταση που ορισμένες φιλανθρωπικές οργανώσεις λένε ότι θα μπορούσε να είναι ανέφικτη και να ποινικοποιήσει τις προσπάθειες χιλιάδων γνήσιων προσφύγων.

Ο Πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ έχει θέσει τη διακοπή των αφίξεων με σκάφος βασική προτεραιότητα, αφού ο αριθμός των μεταναστών που έφτασαν στη νότια αγγλική ακτή εκτινάχθηκε σε 45.000 πέρυσι, αυξημένος κατά 500% τα τελευταία δύο χρόνια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η κωμικοτραγική κατάσταση του Ισραήλ

Νέα κεφαλή για πυραύλους Κρουζ δοκίμασε η Βόρεια Κορέα

Μπιενάλε: Το Περίπτερο του Ισραήλ κλείνει για τους ομήρους αλλά όχι για τους νεκρούς Παλαιστίνιους

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα