ΑΘΗΝΑ
11:20
|
25.04.2024
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ζήτησε τη δίκη των υπευθύνων για την επίθεση στην εκκλησία της Γεθσημανή στην κατεχόμενη Ιερουσαλήμ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ζήτησε τη δίκη των υπευθύνων για την επίθεση στην εκκλησία της Γεθσημανή στην κατεχόμενη Ιερουσαλήμ.

Την Παρασκευή, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα μοιράστηκε μια επίσημη δήλωση: «Είμαστε πεπεισμένοι ότι δεν υπάρχει καμία δικαιολογία και ότι δεν μπορεί ποτέ να υπάρξει καμία δικαιολογία για τέτοιες εγκληματικές πράξεις και ελπίζουμε ότι οι ισραηλινές αρχές θα παράσχουν μια ξεκάθαρη αξιολόγηση για το τι συνέβη και θα ληφθούν ολοκληρωμένα μέτρα για να οδηγηθούν οι δράστες στη δικαιοσύνη και να αποτραπεί η επανάληψη τέτοιων επιθέσεων στο μέλλον».

Η Ζαχάροβα εξέφρασε τη «βαθιά ανησυχία» της Μόσχας για μια τέτοια καταχρηστική συμπεριφορά, σημειώνοντας: «Ο αριθμός των αντιχριστιανικών επεισοδίων έχει αυξηθεί με ανησυχητικό ρυθμό πρόσφατα, καθώς εκκλησίες, νεκροταφεία διαφόρων χριστιανικών δογμάτων, κληρικοί και μοναχοί έχουν γίνει στόχοι αυτών των επιθέσεων».

Στις 19 Μαρτίου, δύο άποικοι εισέβαλαν στην εκκλησία και προσπάθησαν να καταστρέψουν το περιεχόμενό της, προκαλώντας σωματικές βλάβες στα μέλη του κλήρου και εκφοβίζοντας επισκέπτες και προσκυνητές.

Αυτή είναι η πέμπτη επίθεση αυτού του είδους εναντίον χριστιανικών χώρων λατρείας στην κατεχόμενη Ιερουσαλήμ από Εβραίους εξτρεμιστές από την αρχή του έτους. Πριν από αυτό, άποικοι εισέβαλαν στην Εκκλησία του Μαστιγίου στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, έσπασαν και κατέστρεψαν μέρος του περιεχομένου της και προσπάθησαν να της βάλουν φωτιά. Επίθεση δέχθηκε και το νεκροταφείο της Επισκοπικής Εκκλησίας, ενώ έγιναν και απόπειρες διάρρηξης του Αρμενικού Πατριαρχείου, στους τοίχους του οποίου γράφτηκαν ρατσιστικές φράσεις.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανατόλι Αντόνοφ: Αδικαιολόγητη η μεταφορά ATACMS στην Ουκρανία

Μαδούρο: Η Μπολιβαριανή Συμμαχία υποστηρίζει τον πολυπολικό κόσμο

Ο Τοκάγιεφ για τους «εχθρούς του Καζακστάν»

Αποδοκιμασία του Μάικ Τζόνσον στο Κολούμπια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα