ΑΘΗΝΑ
14:54
|
25.04.2024
Η ισραηλινή κυβέρνηση κατοχής εξέδωσε διαγωνισμούς για 1.029 οικιστικές μονάδες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Παρά την πρόσφατη δέσμευση που δόθηκε στη Σύνοδο Κορυφής του Σαρμ Ελ Σέιχ για αναστολή νέων μονάδων εποικισμού, η ισραηλινή κυβέρνηση κατοχής εξέδωσε διαγωνισμούς για 1.029 οικιστικές μονάδες, αποκάλυψε την Παρασκευή η ισραηλινή οργάνωση δικαιωμάτων Peace Now.

Σύμφωνα με την Peace Now, οι διαγωνισμοί εκδόθηκαν για 940 νέες μονάδες εποικισμού στους παράνομους οικισμούς Efrat και Beitar Illit και 89 στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.

«Αυτή είναι μια ακόμη επιβλαβής και περιττή οικοδομική πρωτοβουλία, ως μέρος του μεσσιανικού πραξικοπήματος που εκτυλίσσεται παράλληλα με το πραξικόπημα του καθεστώτος», ανέφερε η Peace Now.

«Η πιο ακροδεξιά κυβέρνηση στην ιστορία της χώρας όχι μόνο ποδοπατάει τη δημοκρατία αλλά και την πιθανότητα μελλοντικής πολιτικής συμφωνίας και τις σχέσεις μας με τις ΗΠΑ και τις φιλικές χώρες», πρόσθεσε η αριστερή ομάδα δικαιωμάτων.

Η Peace Now τόνισε ότι «τα ψέματα και οι παραβιάσεις» των δεσμεύσεων που ανελήφθησαν μόλις πριν από μερικές ημέρες «είναι ένας σίγουρος τρόπος για να μετατραπεί το Ισραήλ σε μια απομονωμένη χώρα».

Η ομάδα δικαιωμάτων επεσήμανε την ισραηλινή υπόσχεση που έγινε κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής του Σαρμ Ελ Σέιχ μεταξύ του Ισραήλ, της Παλαιστινιακής Αρχής, της Αιγύπτου, της Ιορδανίας και των ΗΠΑ στις 19 Μαρτίου, σημειώνοντας ότι αποφασίστηκε να σταματήσει η κατασκευή για τέσσερις μήνες σε μια προσπάθεια να κατευναστούν οι εντάσεις .

«Παρά τις δεσμεύσεις του Ισραήλ προς τους συμμάχους του σε όλο τον κόσμο, φαίνεται να συνεχίζει να προωθεί την κατασκευή που βλάπτει τις πιθανότητες για μια πολιτική συμφωνία και αυξάνει τις εντάσεις μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα», κατέληξε η ομάδα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τετράωρη στάση εργασίας στον ΟΑΣΘ την Παρασκευή

Γαλλία: απαγόρευση κυκλοφορίας για ανήλικα έως 13 ετών στο Μπεζιέ

Ξεκίνησε η εφαρμογή του «εισιτηρίου εισόδου» στην Βενετία- Διαμαρτύρονται οι κάτοικοι

Στα δικαστήρια ο Κωνσταντίνος Φλώρος για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή – Αρνείται τις κατηγορίες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα