ΑΘΗΝΑ
18:02
|
23.04.2024
Η Ρωσία και η Κίνα αναπτύσσουν συνεργασία, συμπεριλαμβανομένου του στρατιωτικού τομέα, αλλά αυτή «δεν είναι μια στρατιωτική συμμαχία», τόνισε την Κυριακή ο Βλαντίμιρ Πούτιν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ρωσία και η Κίνα αναπτύσσουν συνεργασία, συμπεριλαμβανομένου του στρατιωτικού τομέα, αλλά αυτή «δεν είναι μια στρατιωτική συμμαχία», τόνισε την Κυριακή ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS.

«Αυτό είναι απολύτως αναληθές», είπε ο πρόεδρος σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya-24, όταν ρωτήθηκε εάν η συνεργασία μεταξύ Μόσχας και Πεκίνου αποτελεί απειλή για τη Δύση.

«Δεν δημιουργούμε καμία στρατιωτική συμμαχία με την Κίνα. Ναι, συνεργαζόμαστε επίσης στον δρόμο της στρατιωτικής-τεχνικής συνεργασίας, δεν το κρύβουμε, αλλά είναι διαφανές, δεν υπάρχει τίποτα μυστικό εκεί», είπε ο Πούτιν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Μόσχα αναπτύσσει επίσης στρατιωτική συνεργασία με το Πεκίνο, συμπεριλαμβανομένων κοινών ασκήσεων. «Παρεμπιπτόντως, όχι μόνο με την Κίνα, αλλά και με άλλες χώρες. Το συνεχίζουμε ακόμη και τώρα, παρά τις εξελίξεις στο Ντονμπάς, τη Ζαπορίζια και τη Χερσώνα. Συνεχίζουμε ακόμα· είναι όλα διαφανή, αλλά δεν είναι μια στρατιωτική συμμαχία», συνόψισε ο πρόεδρος.

Ο Πούτιν αποκαλεί τη Δύση «υποκινητές» της σύγκρουσης στην Ουκρανία

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν βλέπει τις δυτικές χώρες ως «εμπνευστές και υποκινητές» της σύγκρουσης στην Ουκρανία, αναφέρει το TASS.

«Ένα ένοπλο πραξικόπημα – από εκεί ξεκίνησαν όλα. Αναγκαστήκαμε να προστατεύσουμε τον πληθυσμό της Κριμαίας, και με τον ένα ή τον άλλο τρόπο καταλήξαμε να υποστηρίξουμε το Ντονμπάς. Προσποιούνται ότι δεν είχαν καμία σχέση με αυτό. Είναι οι εμπνευστές αυτής της σύγκρουσης και σήμερα παραδίδουν εκατομμύρια περισσότερα πυρομαχικά, υλικό και ούτω καθεξής», είπε ο πρόεδρος, απαντώντας σε ερωτήσεις του οικοδεσπότη Πάβελ Ζαρούμπιν.

Ο Πούτιν τόνισε ότι έχει μιλήσει επανειλημμένα για αυτό, προσθέτοντας ότι η πρώην ηγεσία της Ουκρανίας μπορεί επίσης να κατηγορηθεί για ορισμένα λάθη. «Αλλά αυτό είναι η εσωτερική τους υπόθεση, της ίδιας της Ουκρανίας. Όμως η οργάνωση ενός πραξικοπήματος, πέραν του ότι ήταν αιματηρό, – αυτή είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Πούτιν, η Δύση υπερβαίνει όλες τις κόκκινες, ακόμη και βαθιές κόκκινες γραμμές, προμηθεύοντας όπλα στο καθεστώς του Κιέβου. «Ναι, αυτό κάνουν, το έκαναν από την αρχή το 2014. Όταν διευκόλυναν το πραξικόπημα», είπε ο πρόεδρος, απαντώντας στην ερώτηση του Ζαρούμπιν που είπε ότι οι προμήθειες όπλων στο Κίεβο, συμπεριλαμβανομένων των πυρομαχικών απεμπλουτισμένου ουρανίου, σήμαιναν τη υπέρβαση του κόκκινου ακόμα και βαθιών κόκκινων γραμμών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η διπλωματία του πιτόγυρου έχει και τα όριά της…

Ρεκόρ στους τραυματισμούς εργαζομένων στη SpaceX για δεύτερη χρονιά

Το υπερπλεόνασμα ήρθε από τη φοροληστεία και την ακρίβεια, λέει το ΚΚΕ

Αισιοδοξία ΣΕΒ για τις προοπτικές της βιομηχανίας στο μέλλον

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα