ΑΘΗΝΑ
08:03
|
26.04.2024
Ένα σκίτσο για τον πραγματικό φόβο του βασιλιά και ο κοινωνικός οδοστρωτήρας Μακρόν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι βαλίτσες ήταν έτοιμες, αλλά τελευταία στιγμή το Μπάκιγχαμ και το Ελιζέ από κοινού αποφάσισαν την αναβολή της προγραμματισμένης επίσκεψης του βασιλιά του Ηνωμένου Βασιλείου & Κοινοπολιτείας, Κάρολου του Γ΄ στη Γαλλία. Η επίσκεψη του βασιλιά και της βασιλικής συζύγου Καμίλα θα διαρκούσε τέσσερις ημέρες. Θα ξεκινούσε χθες Κυριακή και θα διαρκούσε μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη. Το βασιλικό ζεύγος θα επισκέπτονταν το Παρίσι και το Μπορντό, αλλά ο ξεσηκωμός της γαλλικής κοινωνίας ανέβαλε τα σχέδιά τους με το Ελιζέ να επικαλείται λόγους ασφαλείας. Ή μήπως είναι και κάποιος άλλος ο λόγος, όπως πολύ εύστοχα παρατηρεί ο σκιτσογράφος Μάρτιν Τέρνερ;

Η γαλλική κυβέρνηση αναβάλλει το ταξίδι σας λόγω των διαμαρτυριών για το συνταξιοδοτικό… επιπλέον εκτιμάται ότι τα πλήθη θα εξεγείρονταν περισσότερο βλέποντας κάποιον που έπιασε δουλειά για πρώτη φορά στα… 73 του.

Ο οδοστρωτήρας Μακρόν

Την ίδια ώρα στη Γαλλία τα συνδικάτα έχουν απευθύνει κάλεσμα για νέες απεργιακές κινητοποιήσεις την ερχόμενη Τρίτη, 28 Μαρτίου ενώ ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν επιχειρεί να αλλάξει την ατζέντα ανακοινώνοντας πως θα μεταβεί μετά της προέδρου της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, στην Κίνα από τις 5 έως τις 8 Απριλίου. Ωστόσο, σήμερα η δημοτικότητα του Γάλλου προέδρου έχει πέσει στο 28%, δηλαδή στο χαμηλότερο σημείο από την κοινωνική εξέγερση των Κίτρινων Γιλέκων το 2018.

Του Tjeerd Royaards από την Ολλανδία
Συνταξιοδοτικό σύστημα του Τούρκου Ράχμα
Επανάσταση, της Ιταλίας Νικολέτα Σανταγκοστίνο
Η Γαλλία φλέγεται και αυτός κοιτάζει αλλού, του Γάλλου Μαρκ Γκονκάλβ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παρίσι 2024: Βγήκαν οι «σκούπες» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Θαύμα! Θαύμα!

17η Απρίλη-Γενική Απεργία για το 59%;  

ΕΣΥ καλά;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα