ΑΘΗΝΑ
03:28
|
23.04.2024
Οι γενικοί γραμματείς της NEU, Μαίρη Μπούστιντ και Κέβιντ Κόρντεϊ, επισημαίνουν πως πρόκειται για «προσβλητική προσφορά» έναντι των εκπαιδευτικών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η βρετανική «Εθνική Εκπαιδευτική Ένωση» (NEU) απέρριψε απόψε την πρόταση της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ για εφάπαξ καταβολή ποσού 1.000 λιρών και 4,3% αύξηση στους μισθούς από το επόμενο οικονομικό έτος θεωρώντας πως δεν καλύπτονται τα βασικά αιτήματα του κλάδου καθώς ο πληθωρισμός στη Βρετανία τον περασμένο Φεβρουάριο έφθασε στο 10,4% (από 10,1% τον Ιανουάριο).

Η ηγεσία του NEU, που είναι το μεγαλύτερο συνδικάτο εκπαιδευτικών στο Ηνωμένο Βασίλειο, επιδιώκει αυξήσεις που να καλύπτουν τον πληθωρισμό ώστε να μην συνεχιστούν οι απεργίες των εκατοντάδων χιλιάδων δασκάλων και καθηγητών που έχουν ξεκινήσει από πέρσι.

Σε κοινή δήλωσή τους οι γενικοί γραμματείς της NEU, Μαίρη Μπούστιντ και Κέβιντ Κόρντεϊ, επισημαίνουν πως πρόκειται για «προσβλητική προσφορά» από μία κυβέρνηση «που απλώς δεν υπολογίζει τους εκπαιδευτικούς» και αγνοεί «την κρίση στα σχολεία μας».

Με βάση την πρόταση της κυβέρνησης, οι έμπειροι εκπαιδευτικοί, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που κατέχουν θέσεις ευθύνης, θα λάβουν μόλις 4,3%. Σε κάθε περίπτωση, αυτή θα τεθεί προς ψήφιση μεταξύ των μελών του συνδικάτου ως τις 2 Απριλίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σε Κουβέιτ και Κατάρ πάει ο Γεραπετρίτης

Αβάσιμες οι κατηγορίες του Ισραήλ κατά της UNRWA λέει ανεξάρτητη επιτροπή

Στην Ουρουγουάη η Σακελλαροπούλου

Σκοτώθηκε Ισπανός στρατιωτικός σε ΝΑΤΟϊκή άσκηση

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα