ΑΘΗΝΑ
16:00
|
24.05.2024
Ο Μακρόν «αποφάσισε να μη δίνει δεκάρα για τους Γάλλους και συνεχίζει να υπηρετεί τους Ουκρανούς νεοναζί», έγραψε η ομάδα στο Telegram.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η πρόσβαση στον ιστότοπο της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης κατέστη ανέφικτη σήμερα, λόγω μιας κυβερνοεπίθεσης, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η «φιλορωσική» ομάδα χάκερ Noname057(16), ως αντίδραση για τη στήριξη που παρέχει η Γαλλία στην Ουκρανία.

Όπως ανέφεραν ειδικοί του ομίλου Thales, όποιος επιχειρεί να μπει στον ιστότοπο βλέπει μια κενή σελίδα με την ένδειξη «σελίδα υπό συντήρηση». Ο ιστότοπος δέχτηκε επίθεση υπερφόρτωσης με DDoS (Επιθέσεις άρνησης εξυπηρέτησης) από τους χάκερ μιας ομάδας με το όνομα NoName057(16). Η ομάδα αυτή ανέλαβε την ευθύνη με ανάρτησή της στο Telegram, σύμφωνα με τον Ιβάν Φονταρένσκι, τον τεχνικό διευθυντή κυβερνοασφάλειας της Thales.

«Αποφασίσαμε να επαναλάβουμε το πρόσφατο ταξίδι μας στη Γαλλία, όπου δεν κοπάζουν οι διαμαρτυρίες κατά του Μακρόν, που αποφάσισε να μη δίνει δεκάρα για τους Γάλλους και συνεχίζει να υπηρετεί τους Ουκρανούς νεοναζί», γράφει η ομάδα αυτή στο κανάλι της στο Telegram.

«??Αποφασίσαμε να επαναλάβουμε το πρόσφατο ταξίδι μας στη Γαλλία, όπου οι διαμαρτυρίες κατά του Μακρόν, που αποφάσισε να μην δίνει δεκάρα για τους Γάλλους και συνεχίζει να “υπηρετεί” τους Ουκρανούς νεοναζί, δεν έχουν υποχωρήσει.

Αρχικά, καταρρίψαμε τη σελίδα εξουσιοδότησης στον ιστότοπο της Εθνοσυνέλευσης της Γαλλίας.

Παρεμπιπτόντως, ήταν οι ενέργειες αυτής της γαλλικής αρχής που λειτούργησαν ως καταλύτης για μαζικές διαδηλώσεις στη χώρα – πριν από μια εβδομάδα, η Εθνοσυνέλευση απέρριψε ψήφο δυσπιστίας στη γαλλική κυβέρνηση.

??Η νίκη θα είναι δική μας!»

Αναφέρεται πως υπάρχουν περίπου 80 ομάδες «φιλορώσων» χάκερ που εξαπολύουν επιθέσεις σε χώρες που στηρίζουν την Ουκρανία, κυρίως στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική. Στη Γαλλία, μια τέτοια επίθεση σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα, όταν τέθηκαν εκτός λειτουργίας οι ιστότοποι των αεροδρομίων του Παρισιού και της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας DGSI. Την ευθύνη ανέλαβε μια άλλη ομάδα χάκερ, σύμφωνα με τη Thales που παρακολουθεί τις επικοινωνίες τους.

Η NoName ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2022 και εξαπολύει απλές επιθέσεις DDoS, μπλοκάροντας ιστοτόπους για μικρό χρονικό διάστημα. Πολλές τέτοιες ομάδες άνθισαν τον τελευταίο χρόνο και, σε αντίθεση με τους «παραδοσιακούς» χάκερ, δεν ζητούν λύτρα.

(Πηγές: AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Telegram)

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέα Καληδονία: «Στον πάγο» το νομοσχέδιο του Μακρόν λόγω των ταραχών

Κουτσούμπας: Φέρνετε χασμουρητά και απέχθεια στον κόσμο

Ιταλία: Πρώην βουλευτής κρέμασε παλαιστινιακές σημαίες στη Βουλή των Αντιπροσώπων

Ανδρουλάκης: Η αγορά είναι ασύδοτη με τις ευλογίες της κυβέρνησης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα