ΑΘΗΝΑ
13:57
|
05.07.2024
Οι μετανάστες κατευθύνονταν προς τις ΗΠΑ προσδοκώντας καλύτερες ευκαιρίες ζωής ή για να ζητήσουν άσυλο στις ΗΠΑ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Φονική πυρκαγιά εξαπλώθηκε σε κέντρο μεταναστών στο Σιουδάδ Χουάρες στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού. Περίπου 70 άνθρωποι πιστεύεται ότι βρίσκονταν μέσα στο κέντρο που διευθύνει το Εθνικό Ινστιτούτο Μετανάστευσης του Μεξικού όταν ξέσπασε η φωτιά.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν, ότι τουλάχιστον 37 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την πυρκαγιά. Δεν έχει υπάρξει ακόμη επίσημη δήλωση για το περιστατικό, αλλά το πρακτορείο ειδήσεων Efe δήλώσε, ότι ο ρεπόρτερ είδε σακούλες πτωμάτων παρατεταμένες έξω από τις εγκαταστάσεις.

Μεξικό: Τουλάχιστον 37 μετανάστες νεκροί από πυρκαγιά σε κέντρο υποδοχής στα σύνορα με τις ΗΠΑ

Τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν, ότι το κτήριο όπου ξέσπασε η φωτιά φιλοξενούσε μετανάστες που είχαν παραληφθεί από τις αρχές τη Δευτέρα.

Το κτήριο βρίσκεται κοντά στη γέφυρα Stanton-Lerdo, η οποία συνδέει το Μεξικό με τις ΗΠΑ. Δεν έχει υπάρξει επίσημη δήλωση για το τι μπορεί να προκάλεσε την πυρκαγιά, αλλά οι τοπικές εφημερίδες ανέφεραν, ότι υπήρξε αναστάτωση μέσα στο κέντρο λίγο πριν την πυρκαγιά. Φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα το Reuters δείχνουν, μια σειρά από πτώματα καλυμμένα με κουβέρτες έξω από το κτήριο.

Πολλά από τα θύματα πιστεύεται ότι είναι από τη Βενεζουέλα, οι οποίοι προσπαθούν να φτάσουν στις ΗΠΑ. Πολλοί μετανάστες κατευθύνονται προς τα νότια σύνορα των ΗΠΑ προσδοκώντας ευκαιρίες για να περάσουν ή που έχουν ζητήσει άσυλο στις Ηνωμένες Πολιτείες και αναμένουν να ολοκληρωθεί η διαδικασία.. Από την ανακοίνωση, ο αριθμός των μεταναστών στη Σιουδάδ Χουάρες έχει αυξηθεί.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νίκη Κεραμέως: «Fake news» η εξαήμερη εργασία

Ο Λούλα φοβάται… μη γίνει Μπάιντεν

Εργατικό δυστύχημα στην Αρκαδία: Ακόμα ένας εργαζόμενος δεν γύρισε από το μεροκάματο

Ανοίγει τις πύλες του το 25ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Αθήνας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα