ΑΘΗΝΑ
16:34
|
26.04.2024
Την πολυαναμενόμενη ημερομηνία ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μετά από μήνες παλινωδιών, την πολυαναμενόμενη ημερομηνία των εκλογών ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.

Όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια της εισαγωγικής του τοποθέτησης, οι εθνικές εκλογές θα διεξαχθούν την Κυριακή 21 Μαΐου. Αν χρειαστούν δεύτερες εκλογές θα γίνουν, έτσι ώστε να μην συμπέσουν με τις πανελλαδικές εξετάσεις, πιθανότατα στις 2 Ιουλίου.

Κάνοντας λόγο για «παγίδα ακυβερνησίας της απλής αναλυτικής» φέρνοντας ως παράδειγμα τη Βουλγαρία, ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι «η πρώτη κάλπη θα κρίνει ποιος θα κυβερνήσει, ενώ η δεύτερη πώς θα κυβερνήσει» και τόνισε ότι «σε έναν εξαιρετικά ασταθή κόσμο η χώρα χρειάζεται σταθερή ηγεσία γι’ αυτό και οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ποιον ψηφίζουν για πρωθυπουργό», απαντώντας έτσι εμμέσως στη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη να μην είναι στη θέση του πρωθυπουργού οι Κ. Μητσοτάκης και Αλ. Τσίπρας σε μια κυβέρνηση συνεργασίας.

«Συνεπώς αυτοδύναμη ΝΔ σημαίνει ισχυρή Ελλάδα. Προϋπόθεση για να αποκτήσουμε ένα αποτελεσματικότερο κράτος», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης «και οι Ελληνίδες και οι Έλληνες στις 21 Μαΐου θα επιλέξουν τελικά, αν ο τόπος θα συνεχίσει να διεκδικεί και να κερδίζει το στοίχημα του εκσυγχρονισμού»

«Οι πολίτες, ο κυρίαρχος Ελληνικός λαός θα ζυγίσει και θα αποφασίσει και είμαι σίγουρος ότι θα αποφασίσουν σωστά», κατέληξε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Άπρακτοι επέστρεψαν από το Ισραήλ οι Αιγύπτιοι διαπραγματευτές…

Τέμπη: Προανακριτική για το μπάζωμα θα ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ

Παραδόθηκε το πόρισμα του υπ. Εσωτερικών για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων αποδήμων

Ουκρανία: Σύλληψη και προφυλάκιση Μητροπολίτη για συνεργασία με τις Ρωσικές αρχές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα