ΑΘΗΝΑ
16:52
|
25.04.2024
Η οργή δεκάδων μεταναστών στο κέντρο κράτησης για την επικείμενη απέλαση «άναψε φωτιές» με αποτέλεσμα 39 νεκρούς και 29 τραυματίες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την αιτία που προκάλεσε νωρίς σήμερα το πρωί πολύνεκρη πυρκαγιά σε κέντρο κράτησης μεταναστών στη μεθοριακή πόλη του Μεξικού Σιουδάδ Χουάρες αποκάλυψε το απόγευμα ο Πρόεδρος της χώρας, Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ.

Όπως ανέφερε, η πυρκαγιά ξεκίνησε όταν κάποιοι μετανάστες άναψαν φωτιά σε στρώματα με το που ενημερώθηκαν πως πρόκειται να απελαθούν.

«Ποτέ δεν φαντάστηκαν πως αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει αυτή την τρομερή κακοτυχία» είπε ο Πρόεδρος του Μεξικού προσθέτοντας πως στον τόπο της φονικής πυρκαγιάς μετέβη άμεσα και ο επικεφαλής της Μεξικανικής Υπηρεσίας Μετανάστευσης.

Fire kills dozens at migrant center in Mexico's Ciudad Juárez

Στα σύνορα του Μεξικού με τις ΗΠΑ υπάρχουν δεκάδες κέντρα κράτησης που είναι κατάμεστα από κόσμο που προσπαθεί με κάθε ευκαιρία να περάσει τα νότια σύνορα των ΗΠΑ με την προσμονή μίας ευκαιρίας για καλύτερη ζωή.

Στις 9 Μαρτίου Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και εκπρόσωποι άνω των 30 κέντρων κράτησης μεταναστών στο Μεξικό είχαν δημοσιοποιήσει ανοικτή επιστολή διαμαρτυρόμενοι για την κατάχρηση βίας των διωκτικών αρχών σε βάρος ανθρώπων που το μόνο τους «έγκλημα» είναι η φτώχεια και η ανάγκη τους να εξασφαλίσουν άσυλο για πολιτικούς λόγους ή πολύ απλά επειδή κινδυνεύει η ζωή τους στην πατρίδα τους. Διαμαρτυρήθηκαν επίσης για την τακτική αστυνομικών των δημοτικών αρχών μεξικανικών μεθοριακών πόλεων να κάνουν «έρευνες» και ανεπίσημες ανακρίσεις σε μετανάστες που συναντούν τυχαία στο δρόμο σχετικά με το εάν έχουν ή όχι άδεια παραμονής ή εργασίας, συχνά τρομοκρατώντας τους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ζυμώσεις για διορισμό νέου πρωθυπουργού στην Αϊτή

Στη Χιλή η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Ανατροπή στη καταδίκη του Χάρβεϊ Γουάινστιν για βιασμό

ΚΚΕ: «Στο στόμα του λύκου» η φρεγάτα Ύδρα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα