ΑΘΗΝΑ
21:20
|
29.05.2023
Μίλησε για κίνηση που «θα επιφέρει ανεπανόρθωτο πλήγμα στη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας και τη διάδοση της ελληνογνωσίας στο εξωτερικό».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την είδηση πως το υπουργείο Πολιτισμού προτίθεται να κλείσει το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού σχολίασε με δήλωσή της η Ελένη Αρβελέρ.

Η καθηγήτρια μίλησε για «σοβαρό πνευματικό ολίσθημα» και για μια κίνηση που «θα επιφέρει ανεπανόρθωτο πλήγμα στη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας και τη διάδοση της ελληνογνωσίας στο εξωτερικό».

«Με ανησυχία πληροφορούμαι από τον Τύπο, ότι το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού πρόκειται να κλείσει. Με ιστορία 30 χρόνων, με παραρτήματα σε πόλεις που ο ελληνισμός υπήρξε κραταιός, στην Αλεξάνδρεια, στην Οδησσό, στο Βελιγράδι, στην Τεργέστη, στο Βερολίνο, στο Βουκουρέστι, και την ευθύνη δυο Μουσείων, του Καβάφη στην Αλεξάνδρεια, που ήδη ανακαινίζεται, και της Φιλικής Εταιρείας στην Οδησσό, είναι ο αντιπρόσωπος του ελληνικού πνεύματος στον κόσμο, με μεγάλο αριθμό μαθητών της γλώσσας μας. Η κατάργησή του θα επιφέρει ανεπανόρθωτο πλήγμα στη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας και τη διάδοση της ελληνογνωσίας στο εξωτερικό και θα αποτελέσει σοβαρό πνευματικό ολίσθημα.

Ελένη Αρβελέρ».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βούτσιτς: Φταίει ο Κούρτι για την έκρηξη βίας στο Κοσσυφοπέδιο

Κόσοβο: Σύγκρουση ΝΑΤΟϊκών στρατευμάτων με Σέρβους διαδηλωτές

Βρετανία: Σειρά των δημοσίων υπαλλήλων να απεργήσουν

Χαμενεΐ: το Ιράν είναι θετικό στην αποκατάσταση των σχέσεων με την Αίγυπτο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα