ΑΘΗΝΑ
13:13
|
25.04.2024
Ανακοίνωση για την ανασκευή «του χυδαίου ψεύδους του "μνημονιακού Βαρουφάκη"», εξέδωσε σήμερα το ΜέΡΑ25.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για άσκηση κριτικής στη βάση μιας πλαστής επιστολής, που αποδόθηκε στον Γιάνη Βαρουφάκη, διορθώνει τον Ριζοσπάστη το ΜέΡΑ25 με ανακοίνωση που δημοσίευσε σήμερα.

Όπως πάντως αναφέρει το κόμμα, «η προέλευσή της είναι, υποθέτουμε, η γραμματεία της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ. Το πώς η αυθεντική επιστολή του Γιάνη Βαρουφάκη προς την Πρόεδρο της Βουλής παραποιήθηκε έως ότου φτάσει στα πρακτικά της Βουλής υπό τη μορφή που δημοσίευσε ο “Ριζοσπάστης”, αυτό είναι θέμα που δεν αφορά ούτε τον Γιάνη Βαρουφάκη ούτε το ΜέΡΑ25».

Η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25:

«– Στις 10 Ιουλίου 2015, τέσσερις μέρες αφού παραιτήθηκε ώστε να μην υπογράψει το 3ο Μνημόνιο, ο Γιάνης Βαρουφάκης έστειλε την επιστολή που παρατίθεται δίπλα – και καμία άλλη – προς την τότε Πρόεδρο της Βουλής. Στην επιστολή αναγράφεται επί λέξει: “Με την παρούσα θέλω να σας ενημερώσω ότι ψηφίζω θετικά στο νομοσχέδιο για την εξουσιοδότηση του Υπουργού Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου να διαπραγματευτεί στο πλαίσιο του Eurogroup ιδίως όσον αφορά την αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους. Η απουσία μου εκτός Αθηνών οφείλεται σε καθαρά οικογενειακούς λόγους”.

– Η εν λόγω επιστολή δεν ήταν, και δεν μέτρησε ως, επιστολική ψήφος (όπως προκύπτει από αυτόν τον σύνδεσμο της Βουλής, βλ. σελ. 29), ενώ σε καμία περίπτωση δεν δέσμευε τον αποστολέα να επικροτήσει την συμφωνία που θα έφερνε ο κ. Τσακαλώτος. Πράγματι, την 14η Αυγούστου 2015, όταν η κυβέρνηση έφερε στην Ολομέλεια το 3ο Μνημόνιο, ο Γιάνης Βαρουφάκης ήταν ένας από τους 64 βουλευτές που το καταψήφισαν.

  • Τον Ιούνιο του 2019 ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, προεκλογικά, δημοσίευσε την πλαστή “έκδοση” της ανωτέρω επιστολής, η οποία παρατίθεται δίπλα, προς την Πρόεδρο της Βουλής του Γιάνη Βαρουφάκη. Η πλαστότητα της «επιστολής» που δημοσίευσε το κομματικό όργανο του ΚΚΕ, αποδεικνύεται από δύο στοιχεία: (α) το επιστολόχαρτο της κίβδηλης επιστολής φέρει το λογότυπο του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο ο Γιάνης Βαρουφάκης δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ, και (β) η υπογραφή δεν είναι η υπογραφή του Γιάνη Βαρουφάκη (κάτι που η πιο στοιχειώδης γραφολογική μελέτη αποδεικνύει). Άμεσα, τόσο ως ΜέΡΑ25 όσο φυσικά και ο Γραμματέας Γιάνης Βαρουφάκης, καταγγείλαμε την πλαστότητα της εν λόγω επιστολή που δημοσίευσε ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ!

Η προέλευση της κίβδηλης επιστολής

Η πλαστή επιστολή βρίσκεται, πράγματι, ενσωματωμένη στα πρακτικά της ΙΣΤ΄ ΠΕΡΙΟΔΟΥ (ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ), Σύνοδος: Α’ Σύνοδος, Συνεδρίαση: ΟΓ’ 10/07/2015. Εδώ, στο 3:35:46, η στιγμή που η παραποιημένη επιστολή φτάνει στο προεδρείο της Βουλής.

Η προέλευση της είναι, υποθέτουμε, η γραμματεία της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ. Το πώς η αυθεντική επιστολή του Γιάνη Βαρουφάκη προς την Πρόεδρο της Βουλής παραποιήθηκε έως ότου φτάσει στα πρακτικά της Βουλής υπό τη μορφή που δημοσίευσε ο “Ριζοσπάστης”, αυτό είναι θέμα που δεν αφορά ούτε τον Γιάνη Βαρουφάκη ούτε το ΜέΡΑ25.

Η αριστερά δεν επενδύει σε ψεύδη

Επειδή ο ταξικός πόλεμος και οι μάχες με την ολιγαρχία δεν χωρούν μικροκομματικούς τακτικισμούς…

Επειδή το χυδαίο ψεύδος του “μνημονιακού Βαρουφάκη” έχει ήδη δημιουργήσει κλίμα βίας απέναντι σε ανθρώπους που στήριξαν το ΟΧΙ στην ντόπια και ξένη ολιγαρχία – ένα κλίμα που, τελικά, μόνο την ντόπια και ξένη ολιγαρχία ωφελεί…

Επειδή η αλήθεια είναι και προοδευτική και επαναστατική…

Καλούμε όλες και όλους που πιστεύουν στην αλήθεια να αποποιηθούν τακτικισμούς που, στηριζόμενοι στο ψεύδος, βαθαίνουν τη διχόνοια μεταξύ εκείνων που έχουμε ιστορικό καθήκον, ιδίως εν όψει εκλογών, να τα βάζουμε κάθε ώρα, κάθε στιγμή, με την ολιγαρχία».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φορολογικές δηλώσεις: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για την υποβολή τους

Celebrities στα εστιατόρια

Διατάχθηκε ΕΔΕ στο Αττικόν για τον θάνατο του 79χρονου πατέρα του Καλλιάνου

Μελόνι: Η πτώση του φασισμού έθεσε τις βάσεις για την επιστροφή της δημοκρατίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα