ΑΘΗΝΑ
06:57
|
25.02.2024
Το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας διόρισε ομόφωνα επικεφαλής την πρώην πρόεδρο της Βραζιλίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την Τρίτη, η πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ ξεκίνησε το έργο της ως νέα πρόεδρος της Νέας Αναπτυξιακής Τράπεζας (NDB) των BRICS στα κεντρικά γραφεία του ιδρύματος στη Σαγκάη.

Ο πρόεδρος της NDB θα έχει ευκαιρίες να επεκτείνει τη διεθνή διείσδυση αυτής της αναπτυξιακής τράπεζας, σχολίασε η Agencia Brasil.

Ωστόσο, θα πρέπει επίσης να αντιμετωπίσει δύο μεγάλες προκλήσεις: «την προώθηση έργων που σχετίζονται με το περιβάλλον και την αποφυγή του γεωπολιτικού αντίκτυπου των δυτικών αντιποίνων κατά της Ρωσίας», προστίθεται στο δημοσίευμα.

Η Ρούσεφ θα διατηρήσει τη θέση μέχρι το 2025, αντικαθιστώντας τον Βραζιλιάνο Μάρκος Τρόγιο, τον οποίο πρότεινε για την προεδρία της NDB ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐρ Μπολσονάρου το 2020.

Στις 24 Μαρτίου, το διοικητικό συμβούλιο της NDB διόρισε ομόφωνα στη θέση την πρώην πρόεδρο της Βραζιλίας, μετά από σχετική πρόταση του νυν προέδρου της χώρας, Λούλα ντα Σίλβα.

Η αναπτυξιακή τράπεζα των BRICS χρηματοδοτεί έργα υποδομής στις χώρες-μέλη του μπλοκ, δηλαδή στη Βραζιλία, τη Ρωσία, την Ινδία, την Κίνα και τη Νότια Αφρική.

Επί του παρόντος, η τράπεζα παρέχει επίσης χρηματοδότηση σε αναπτυσσόμενες χώρες όπως το Μπαγκλαντές, η Αίγυπτος και η Ουρουγουάη, οι οποίες έγιναν δεκτές ως εταίροι της τράπεζας το 2021.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Την υποψηφιότητά της ανακοίνωσε η Όλγα Γεροβασίλη

Το μπλοκ ECOWAS αίρει τις κυρώσεις στο Νίγηρα

Η σορός του Αλεξέι Ναβάλνι παραδόθηκε στη μητέρα του

Κερκόπορτα σε «ολιγάρχες και Τουρκία» το ν/σ για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, λέει η Ελληνική Λύση

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα