ΑΘΗΝΑ
16:55
|
08.06.2023
Το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας διόρισε ομόφωνα επικεφαλής την πρώην πρόεδρο της Βραζιλίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την Τρίτη, η πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ ξεκίνησε το έργο της ως νέα πρόεδρος της Νέας Αναπτυξιακής Τράπεζας (NDB) των BRICS στα κεντρικά γραφεία του ιδρύματος στη Σαγκάη.

Ο πρόεδρος της NDB θα έχει ευκαιρίες να επεκτείνει τη διεθνή διείσδυση αυτής της αναπτυξιακής τράπεζας, σχολίασε η Agencia Brasil.

Ωστόσο, θα πρέπει επίσης να αντιμετωπίσει δύο μεγάλες προκλήσεις: «την προώθηση έργων που σχετίζονται με το περιβάλλον και την αποφυγή του γεωπολιτικού αντίκτυπου των δυτικών αντιποίνων κατά της Ρωσίας», προστίθεται στο δημοσίευμα.

Η Ρούσεφ θα διατηρήσει τη θέση μέχρι το 2025, αντικαθιστώντας τον Βραζιλιάνο Μάρκος Τρόγιο, τον οποίο πρότεινε για την προεδρία της NDB ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐρ Μπολσονάρου το 2020.

Στις 24 Μαρτίου, το διοικητικό συμβούλιο της NDB διόρισε ομόφωνα στη θέση την πρώην πρόεδρο της Βραζιλίας, μετά από σχετική πρόταση του νυν προέδρου της χώρας, Λούλα ντα Σίλβα.

Η αναπτυξιακή τράπεζα των BRICS χρηματοδοτεί έργα υποδομής στις χώρες-μέλη του μπλοκ, δηλαδή στη Βραζιλία, τη Ρωσία, την Ινδία, την Κίνα και τη Νότια Αφρική.

Επί του παρόντος, η τράπεζα παρέχει επίσης χρηματοδότηση σε αναπτυσσόμενες χώρες όπως το Μπαγκλαντές, η Αίγυπτος και η Ουρουγουάη, οι οποίες έγιναν δεκτές ως εταίροι της τράπεζας το 2021.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καταστροφή φράγματος Κακχόβκα: Αναφορές για πέντε νεκρούς βοσκούς

Ράσμουσεν: Αν το ΝΑΤΟ δεν προσφέρει εγγυήσεις στην Ουκρανία, ίσως η Πολωνία στείλει μόνη της στρατό (UPD)

Θάνατος τουρίστριας στη Χαλκιδική – πάνω από μία ώρα μακριά το κοντινότερο Κέντρο Υγείας

ΗΠΑ: Τα πλούσια κράτη οφέιλουν να επαναπατρίσουν τους πολίτες τους που στρατεύθηκαν στο ISIS

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα