ΑΘΗΝΑ
19:08
|
16.04.2024
Η κούρσα για στρατιωτικές υποδομές και εξοπλισμούς των ΗΠΑ στο διάστημα εντείνεται με το βλέμμα στραμμένο σε Ρωσία και Κίνα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για το ενδεχόμενο μίας σύγκρουσης στο διάστημα φαίνεται πως προετοιμάζεται πυρετωδώς το Πεντάγωνο στο κάδρο του σφοδρού ανταγωνισμού με Ρωσία και Κίνα επισημαίνει χτεσινό ρεπορτάζ της εφημερίδας Wall Street Journal.

Στο ρεπορτάζ με τον μακρόσυρτο τίτλο: «Το Πεντάγωνο ετοιμάζεται για πόλεμο στο διάστημα καθώς εντείνονται οι πιθανές απειλές από Κίνα και Ρωσία» αναφέρονται ακροθιγώς τα σχέδια του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας έναντι ανταγωνιστριών χωρών με αναφορές σε δορυφορικά και άλλα όπλα που θα φανούν χρήσιμα σε περίπτωση σύγκρουσης έξω από τη γήινη ατμόσφαιρα αφού όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά υπάρχουν όπλα στη Γη που δύσκολα μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο διάστημα «αφού δεν μπορείς να φτιάξεις χαρακώματα στο διάστημα».

Ο ε.α. πτέραρχος Μάρτι Γουίλαν που σήμερα είναι υποδιευθυντής στην  «Ομάδα Συστημάτων Άμυνας του Ομίλου Αεροδιαστημικής» (Defence Systems Group, The Aaerospace Corp.), τάσσεται υπέρ της δημιουργίας υποδομών για συνθήκες πολέμου στο διάστημα επισημαίνοντας πως εάν αποτύχουν διάφορα αποτρεπτικά μέσα «δεν μπορείς να περιμένεις να ετοιμαστείς όταν γίνει κάτι κακό». «Πρέπει να έχεις μία πλήρη υποδομή» προσθέτει με νόημα.

Πριν λίγες βδομάδες, ο Λευκός Οίκος πρότεινε την κατάρτιση ετήσιου προϋπολογισμού ύψους 30 δις. δολαρίων για το Διαστημικό Σώμα Στρατού των ΗΠΑ που είναι αυξημένος κατά 4 δις. δολάρια σε σχέση με πέρσι, αύξηση σημαντικά μεγαλύτερη από τους προϋπολογισμούς για την Πολεμική Αεροπορία ή το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ.

Το Διαστημικό Σώμα Στρατού που απαρτίζεται από τους λεγόμενους «Φρουρούς» (Gardians) συγκροτήθηκε το 2019 από τον τότε Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. Σήμερα συμμετέχουν σε αυτό περίπου 16.000 άτομα που χειρίζονται εκτοξεύσεις πυραύλων, δορυφόρων, τηλεπικοινωνιακά συστήματα, εξοπλισμό αισθητήρων, κ.α.

Οι ΗΠΑ, η Κίνα και η Ρωσία έχουν υπογράψει συμφωνία για την συγκρότηση «Επιτροπής του ΟΗΕ για την Ειρηνική Χρήση του Διαστήματος».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άλλο Ιράν, άλλο Βρετανία…

Κατάπιε τη γλώσσα του σήμερα ο Βρετανός ΥΠΕΞ όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε τι θα έκανε εάν εχθρική χώρα βομβάρδιζε βρετανικό προξενείο.
ΣΥΝΑΦΗ

Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του ΜέΡΑ25

Νεκροί άλλοι δύο Παλαιστίνιοι απόψε από επίθεση εποίκων στη Δυτική Όχθη

Νέες καταγγελίες Παλαιστινίων για βασανιστήρια από τον στρατό

Το ισραηλινό συμβούλιο πολέμου αποφάσισε επώδυνα αντίποινα κατά του Ιράν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα