ΑΘΗΝΑ
11:35
|
28.05.2023
Ερευνώνται από την εισαγγελία του Περού για φερόμενο ξέπλυμα χρήματος κατά τη διάρκεια της προεδρικής εκστρατείας το 2021.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι εισαγγελικές αρχές του Περού έχουν αρχίσει να διενεργούν έρευνα σε βάρος της προέδρου Ντίνας Μπολουάρτε και του προκατόχου της Πέντρο Καστίγιο για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης, όπως έκανε γνωστό η περουβιανή γενική εισαγγελία μέσω Twitter χθες Τρίτη.

Η έρευνα για τα εικαζόμενα εγκλήματα από την Μπολουάρτε και τον Καστίγιο είναι μέρος μιας συνεχιζόμενης έρευνας για εικαζόμενα εγκλήματα χρηματοδότησης της προεδρικής εκστρατείας του Περού το 2021.

Η ανακοίνωση έρχεται αφότου ένας πρώην σύμβουλος του Καστίγιο δήλωσε στα τοπικά ΜΜΕ ότι είχε χρηματοδοτήσει μέρος της προεδρικής εκστρατείας του Καστίγιο το 2021, καθώς και ταξίδια για την Μπολουάρτε όταν ήταν υποψήφια για αντιπρόεδρος του Καστίγιο.

«Η υποτιθέμενη διάπραξη αυτών των εγκλημάτων θα είχε συμβεί κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του Peru Libre», δήλωσε το γραφείο του γενικού εισαγγελέα, αναφερόμενο στο κόμμα που οδήγησε τον Καστίγιο στην προεδρία της χώρας των Άνδεων.

Ο Πέντρο Καστίγιο απομακρύνθηκε από το προεδρικό αξίωμα τον Δεκέμβριο, αφού προσπάθησε να διαλύσει το Κογκρέσο πριν από την ψηφοφορία μομφής. Η Ντίνα Μπουλουάρτε ανέβηκε στην προεδρία μετά την απομάκρυνση και τη σύλληψή του.

Η Μπολουάρτε αρνήθηκε ότι έλαβε παράνομες συνεισφορές για την προεκλογική εκστρατεία και είπε ότι οι κατηγορίες για διαφθορά ήταν ένας «πολιτικός ελιγμός» που επιδιώκει να υπονομεύσει την κυβέρνησή της.

Η Μπουλουάρτε βρίσκεται επίσης υπό έρευνα για τον φερόμενο ρόλο της στους θανάτους διαδηλωτών που σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας τους μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αυτή είναι η νέα Εκλογική Επιτροπή για την κάλπη της 25ης Ιουνίου

Εγκαίνια με… μποϊκοτάζ για το νέο «παλάτι» των βουλευτών στην Ινδία

Ορκίζεται η Βουλή των «δύο ημερών»

Τα Μισελ-άνοιους του Kosmo

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα