ΑΘΗΝΑ
10:05
|
24.04.2024
Ο στρατός των ΗΠΑ τυπώνει τράπουλες πόκερ που χρησιμοποιούνται ως εκπαιδευτικά βοηθήματα από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο αμερικανικός στρατός πρόκειται να τυπώσει τράπουλες, στα φύλλα των οποίων θα εικονίζονται οπλικά συστήματα του ΝΑΤΟ για να τις στείλει σε μη ΝΑΤΟϊκά, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας, ανέφεραν χθες οι New York Times. Οι κάρτες υποτίθεται ότι θα βοηθήσουν τα ουκρανικά στρατεύματα «να ξεχωρίζουν τους φίλους από τους εχθρούς».

Το εκπαιδευτικό εργαλείο αναπτύχθηκε από τη Διοίκηση Δόγματος και Εκπαίδευσης του αμερικανικού στρατού και αποσκοπεί στο να βοηθήσει τους στρατιώτες να μάθουν να «εντοπίζουν γρήγορα τον εξοπλισμό του εχθρού και να διακρίνουν τον εξοπλισμό από τις φιλικές δυνάμεις», σύμφωνα με τον Ταγματάρχη Άντριου Χαρσμπάργκερ. Περιλαμβάνει πληροφορίες σχετικά με τον «εξοπλισμό του ΝΑΤΟ που έχει μοιραστεί σε χώρες εκτός του ΝΑΤΟ».

Σύμφωνα με προσχέδια παραδείγματα που δημοσιεύτηκαν από τους Times, κάθε κάρτα έχει μια φωτογραφία ενός οπλικού συστήματος και αναφέρει τη χώρα προέλευσης, τον κατασκευαστή, τα πυρομαχικά που χρησιμοποιούνται και τους χειριστές. Για παράδειγμα, ο άσσος-σπαθί, ο αμερικανικός εκτοξευτής πυραύλων M-270 MLRS, αναφέρεται ότι πωλείται στο Μπαχρέιν, την Αίγυπτο, τη Φινλανδία, το Ισραήλ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Ουκρανία. Το Κίεβο παρέλαβε ορισμένα τέτοια συστήματα από το Ηνωμένο Βασίλειο πέρυσι.

Η εφημερίδα ανέφερε ότι οι περισσότερες αλλά όχι όλες οι κάρτες έχουν αμερικανικά συστήματα. Ο Κρίστοφερ Σκαλούμπα, πρώην ανώτερος αξιωματούχος του Πενταγώνου που κατέχει επί του παρόντος θέση στο think tank «Atlantic Council», είπε στους Times ότι πρόκειται για την πρώτη τράπουλα που εκδίδεται από το Πεντάγωνο, για την οποία γνωρίζει ότι περιλαμβάνει μόνο όπλα του ΝΑΤΟ. Η εφημερίδα ανέφερε ότι στην τράπουλα περιλαμβάνονται συνολικά 52 συστήματα και φύλλα τζόκερ.

Ο στρατός των ΗΠΑ τυπώνει τράπουλες που χρησιμοποιούνται ως εκπαιδευτικά βοηθήματα από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά συνήθως προορίζονται να διδάξουν στους στρατιώτες πώς να ξεχωρίζουν τις φιλικές δυνάμεις από τις εχθρικές δυνάμεις στο πεδίο. Η Ρωσία και η Ουκρανία έχουν μερικά κοινά σοβιετικού σχεδιασμού όπλα στα οπλοστάσια τους, αλλά τα ρωσικά στρατεύματα δεν χρησιμοποιούν υλικό του ΝΑΤΟ.

Κατά τη διάρκεια της εισβολής στο Ιράκ το 2003, το Πεντάγωνο δημιούργησε επίσης μια τράπουλα με φωτογραφίες κορυφαίων κυβερνητικών αξιωματούχων, συμπεριλαμβανομένου του Σαντάμ Χουσεΐν στο φύλλο του άσσου-μπαστούνι.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μεσσηνίας Χρυσόστομος: Δεν κλείνει με τη συνάντηση Ιερώνυμου-Μητσοτάκη το ζήτημα «ομόφυλα ζευγάρια»

Σχέδιο Ανάν: Το βροντερό όχι των Ελληνοκυπρίων, η  εξαγορά των συνειδήσεων και οι παραχαράκτες

Το μεγάλο «Όχι» του 2004: Η δεύτερη επανάσταση των Κυπρίων

Το μήνυμα του εκπροσώπου της Χαμάς για τις 200 μέρες πολέμου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα