ΑΘΗΝΑ
08:17
|
28.04.2024
Ο υφυπουργός Μεταφορών, Μιχάλης Παπαδόπουλος, υποστήριξε ότι πρόκειται για ρύθμιση με την οποία θωρακίζεται η ανεξαρτησία της επιτροπής.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Να συμπεριλάβει τροπολογία που προβλέπει το ακαταδίωκτο για τον πρόεδρο και τα μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων που έρευνα τα αίτια της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών στο νομοσχέδιο για τα μέτρα στήριξης των πληγέντων, αποφάσισε η κυβέρνηση.

«Ο πρόεδρος και τα μέλη της Επιτροπής ασκούν τα καθήκοντά τους ανεξάρτητα και αμερόληπτα, δεν δέχονται οδηγίες και υποδείξεις, δεν ευθύνονται, δεν διώκονται και δεν εξετάζονται για γνώμη που διατύπωσαν ή ψήφο που έδωσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους στο πλαίσιο της λειτουργίας της, εκτός αν ενήργησαν με δόλο», αναφέρει η τροπολογία.

Εισηγούμενος την τροπολογία στην Ολομέλεια τη Βουλής, ο υφυπουργός Μεταφορών, Μιχάλης Παπαδόπουλος, υποστήριξε ότι πρόκειται για ρύθμιση με την οποία θωρακίζεται η ανεξαρτησία της επιτροπής.

«Δυστυχώς, η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να πορευτεί -και σε αυτό το τραγικό συμβάν- στον ίδιο δρόμο που πορεύτηκε για μια τετραετία. Απέναντι στην αλήθεια. Απέναντι στην ευθύνη. Απέναντι στη δικαιοσύνη», σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας.

Κάνοντας λόγο για «απόπειρα συγκάλυψης της αλήθειας», ο Αλ. Τσίπρας διερωτήθηκε σε τι αποσκοπεί ο διορισμός από τον πρωθυπουργό τριμελούς επιτροπής πραγματογνωμόνων για το δυστύχημα, αφού είχε ήδη επιληφθεί η Δικαιοσύνη, ενώ χαρακτήρισε ακόμα πιο «προσβλητικό» και «προκλητικό» ότι φέρνει στη Βουλή προς ψήφιση το «ακαταδίωκτο» της επιτροπής.

«Επικαλείστε το απόρρητο σε όσους καλούνται να αποκαλύψουν την αλήθεια. Και το ακαταδίωκτο σε όσους καλείτε να τη συγκαλύψουν», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ισχυριζόμενος και ότι «ο δρόμος της συγκάλυψης, όμως, δεν υπάρχει πια. Τελείωσε στα Τέμπη. Δεν ανέχεται άλλη συγκάλυψη η κοινωνία».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απεργία την 1η Μαΐου και εργασιακό θέατρο του παραλόγου

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα