ΑΘΗΝΑ
08:28
|
17.05.2024
Με τον Μητσοτάκη να περιοδεύει στον Γέρακα, ο Άδωνις από τη Βουλή κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ τόσο για το Μάτι, όσο για τη δολοφονία του Φύσσα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Άδωνις Γεωργιάδης κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα σήμερα το μεσημέρι από το βήμα της Βουλής, ότι επέλεξε «τον καβγά και την εργαλειοποίηση» με το βλέμμα στραμμένο στις εκλογές, υποστηρίζοντας ότι επέλεξε το σόου το βράδυ της καταστροφικής και φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι.

«Το ίδιο βράδυ εσείς και τις επόμενες μέρες οι υπουργοί σας», είπε. Και κατηγορώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για συμψηφισμούς, συνέχισε λέγοντας ότι η ΝΔ έχει αναλάβει τις ευθύνες της, διότι «ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης «ζήτησε συγγνώμη» και ο αρμόδιος υπουργός «παραιτήθηκε μέσα σε λίγες ώρες» από το τραγικό δυστύχημα. Ενώ, όπως δήλωσε, μετά το Μάτι κανείς δεν ζήτησε συγγνώμη και κανείς δεν παραιτήθηκε.

Όσον αφορά την κατηγορία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ότι αυτή η κυβέρνηση δεν έχει δείξει ενσυναίσθηση, υποστήριξε ότι «έμπρακτη απόδειξη» για το αντίθετο είναι «αυτό το νομοσχέδιο», παρόλο που η κυβέρνηση γνωρίζει ότι «τίποτα δεν μπορεί να ισοφαρίσει τον πόνο» και «ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω».

Προκλητική αναφορά του ήταν αυτή στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, καθώς συγκρίνοντας τα τραγικά γεγονότα και αναφερόμενος σε δήλωση στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, που τη χαρακτήρισε «θυσία που ξύπνησε τον ενδιαφέρον ενάντια στον ναζισμό».

«Πάρτε θυσία, πάρτε ευκαιρία, πάρτε υποκρισία», συνέχισε έξαλλος ο Άδωνις, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι κάνει προπαγάνδα για να κερδίσει ψήφους και να πλήξει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ως εκπρόσωπος του οποίου μιλούσε, καθώς ο πρωθυπουργός επέλεξε να μην πάει στη Βουλή και να κάνει προεκλογική συγκέντρωση στον Γέρακα.

Και έκλεισε την απάντησή του φωνάζοντας «ντροπή» και πως τελικά την απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ «θα τη δώσει ο λαός».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Για το Μουσείο η πενθήμερη εργασία

Κοινή διακήρυξη Ρωσίας-Κίνας για ακόμη στενότερη στρατηγική σχέση

ΗΠΑ: Κυρώσεις με στόχο τη διατάραξη της στρατιωτικής συνεργασίας Ρωσίας-Βόρειας Κορέας

ΣΥΡΙΖΑ: Κατέθεσε πρόταση νόμου για το φορολογικό με μείωση στον ΕΝΦΙΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα