ΑΘΗΝΑ
19:44
|
19.04.2024
«Για μια ακόμα φορά συγκεκριμένοι ευρωβουλευτές έκαναν σκόπιμα αναφορά στη δολοφονία Καραϊβάζ. Δεν υπάρχουν παντού στην Ευρώπη ανεξιχνίαστα εγκλήματα;», ανέφερε η Βόζενμπεργκ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για «πολλές προκλήσεις» στον τομέα των ΜΜΕ, έκανε, μεταξύ άλλων λόγο, αναφερόμενη σχετικά με την Ελλάδα ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την ετήσια έκθεση της Κομισιόν για το Κράτος Δικαίου η αρμόδια Αντιπρόεδρος της Κομισιόν για το Κράτος Δικαίου, Βέρα Γιούροβα.

Στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες συζητήθηκε και πάλι το ζήτημα του Κράτους Δικαίου στην Ελλάδα, με τη Βέρα Γιούροβα, Αντιπρόεδρο της Κομισιόν για το Κράτος Δικαίου.

«Οι κανόνες Δικαίου της Κομισιόν δεν αφορούν μόνο το Ευρωκοινοβούλιο αλλά και τα εθνικά κοινοβούλια. Το πιο σημαντικό τμήμα της έκθεσης είναι οι συστάσεις που έχει απευθύνει η Επιτροπή στα κράτη μέλη», ανέφερε κατά την ομιλία της η Γιούροβα, ενώ αργότερα αναφερόμενη στην Ελλάδα είπε:

«Η σύσταση αναφορικά με την Ελλάδα, επισημαίνει τις ανάγκες για βελτιώσεις στην ελληνική δικαιοσύνη. Ακόμα όμως πολλές είναι η προκλήσεις για τις νομικές διαδικασίες». «Τα κριτήρια για την αναγνώριση οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών συνεχίζουν να προκαλούν προβληματισμό», τόνισε, προσθέτοντας: «Πολλές είναι οι προκλήσεις στον τομέα των ΜΜΕ, καταγράφουμε απειλές κατά δημοσιογράφων, αλλά και αδιαφάνεια στο ιδιοκτησιακό καθεστώς. Θα υπάρξει σύσταση για να βελτιωθούν οι διαδικασίες».

Παπαδημούλης: Γιατί η φον ντερ Λάιεν δε μιλά για τις υποκλοπές;

Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δημήτρης Παπαδημούλης, άφησε αιχμές κατά της προέδρου της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για την στάση της στο θέμα των υποκλοπών:

«Στην πατρίδα μου την Ελλάδα, την χώρα που γέννησε τη δημοκρατία, βιώνουμε τα τελευταία τέσσερα χρόνια με απόλυτη ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη, μεγάλη διάβρωση του κράτους δικαίου, κραυγαλέα συρρίκνωση του Τύπου και του πλουραλισμού, θεαματική υποχώρηση της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με σαφή πλειοψηφία, καταγράφει αυτή τη διάβρωση, την καταδικάζει και περιμένει από την Κομισιόν, κα Γιούροβα, να κάνει περισσότερα, ως φρουρός του σεβασμού του κράτους δικαίου.
Εσείς καλά τα γράψατε στην έκθεσή σας και μας τα παρουσιάσατε κι εδώ – για τον διορισμό της ηγεσίας της δικαιοσύνης από την κυβέρνηση που εργαλειοποιεί την δικαιοσύνη και δεν κάνει τίποτα για το σκάνδαλο των υποκλοπών, το ‘’ελληνικό Watergate’’.
Πείτε μας, γιατί επί μήνες η κα Φον ντερ Λάιεν έχει πιει το ‘’αμίλητο νερό’’, δεν έχει κάνει ούτε μία δήλωση, ούτε μία ενέργεια για τις υποκλοπές κι αυτό το μεγάλο σκάνδαλο και τις παραβιάσεις του κράτους δικαίου στην Ελλάδα; Αυτή η μικροπολιτική υπονομεύει το κύρος της Κομισιόν και εκθέτει την κα Φον ντερ Λάιεν».

Σόφι ιν’τ Βελντ: Το Ευρωπαϊκό Κόμμα υπερασπίζεται τις επιθέσεις ενάντια στη δημοκρατία στην Ελλάδα

«Το ΕΛΚ δεν έχει αντλήσει κανένα μάθημα από τα 12 χρόνια του Όρμπαν και υπερασπίζεται με πάθος τις επιθέσεις κατά της δημοκρατίας στην Ελλάδα. Οι Σοσιαλιστές θα έπρεπε επίσης να είναι πιο επικριτικοί απέναντι σε ορισμένα από τα ίδια του τα μέλη. Και ναι, η δική μου παράταξη θα έπρεπε επίσης να είναι πιο αυστηρή», δήλωσε η Ολλανδή ευρωβουλεύτρια του Renew Σόφι ιν’τ Βελντ.

«Το κράτος δικαίου στην Ελλάδα βρίσκεται σε επικίνδυνη ζώνη. Η δικαιοσύνη είναι αδύναμη, το κατασκοπευτικό λογισμικό χρησιμοποιείται για πολιτικούς σκοπούς, υπάρχει διαφθορά, πιέσεις, δημοσιογράφοι που παρενοχλούνται, ακόμη και σκοτώνονται, ενώ το οργανωμένο έγκλημα διεισδύει στην αστυνομία», τόνισε η ευρωβουλεύτρια. «Οι σιδηρόδρομοι καταστροφή, ή το ξεπούλημα των νοσοκομείων. Η διαφθορά είναι δηλητήριο και ανθεί αν το κράτος δικαίου είναι αδύναμο», συμπλήρωσε.

Ανδρουλάκης: Η ΝΔ προσβάλλει τον ελληνικό λαό

«Mε θλίβει, που η τελευταία μου παρέμβαση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο γίνεται με θέμα το κράτος δικαίου στην Ελλάδα. Όπως και η προκλητική στάση της κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, που απέφυγε να συναντήσει την επιτροπή ατομικών ελευθεριών, προσβάλλοντας πρώτα και πάνω απ’ όλα τον ελληνικό λαό» ανέφερε ο Νίκος Ανδρουλάκης, που θα αποχωρήσει από το ευρωκοινοβούλιο ενόψει των εθνικών εκλογών.

Ελίζα Βόζεμπεργκ για Καραϊβάζ: «Δεν υπάρχουν παντού στην Ευρώπη ανεξιχνίαστα εγκλήματα;»

Στη δική της τοποθέτηση η ευρωβουλεύτρια της ΝΔ Ελίζα Βόζεμπεργκ ανέφερε: «Για μια ακόμα φορά συγκεκριμένοι ευρωβουλευτές έκαναν σκόπιμα αναφορά στη δολοφονία Καραϊβάζ. Δεν υπάρχουν παντού στην Ευρώπη ανεξιχνίαστα εγκλήματα; Απειλούν το κράτος δικαίου;»

«Στις 21 Μαΐου η χώρα πάει σε εκλογές», τόνισε, προσθέτοντας: «Όσοι σήμερα συζητούν για το κράτος Δικαίου στην Ελλάδα υποκινούνται προκλητικά από αντιπολίτευση της πατρίδας μου. Αυτοί υπονομεύουν το Κράτος Δικαίου».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Επίθεση χάκερ Anonymous κατά του στρατού του Ισραήλ

Οι πρώτες 100 μέρες του Γκαμπριέλ Ατάλ στην εξουσία

Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ θα προσφέρει νέα συστήματα αεράμυνας στην Ουκρανία

Νέος γύρος κυρώσεων από ΗΠΑ σε Εβραίους εξτρεμιστές εποίκους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα