ΑΘΗΝΑ
00:42
|
08.05.2024
Η Δύση δε θα πρέπει να στραφεί σε διαπραγματεύσεις μετά από μια αντεπίθεση που πιθανότατα δε θα πετύχει πλήρη απώθηση της Ρωσίας, υποστήριξε ο Κουλέμπα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μια ευρέως αναμενόμενη αντεπίθεση της Ουκρανίας δεν πρέπει να θεωρείται ως καθοριστική για την έκβαση της σύγκρουσής της με τη Ρωσία, δήλωσε ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών, Ντμίτρι Κουλέμπα, καλώντας τους ξένους υποστηρικτές της χώρας του να διατηρήσουν την υποστήριξή τους ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα αυτής.

«Θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε με κάθε μέσο την αντίληψη της αντεπίθεσης ως της αποφασιστικής μάχης του πολέμου», είπε στους Financial Times.

Είπε ότι το Κίεβο ανησυχεί ότι η επιχείρηση δεν θα είχε ως αποτέλεσμα τα ουκρανικά στρατεύματα να απωθήσουν τη Ρωσία «100%» από το έδαφος που επιθυμεί να διεκδικήσει εκ νέου. Ωστόσο, σε αυτό το σενάριο ανεπαρκούς επιτυχίας, φοβήθηκε, «κάποιοι μπορεί να πουν ότι αυτή ήταν η τελευταία αποφασιστική μάχη και τώρα πρέπει να σκεφτούμε ένα εναλλακτικό σενάριο».

Η ουκρανική ηγεσία επέμεινε ότι η μόνη επιλογή που εξετάζει είναι να ανακτήσει όλη τη γη που έχασε το Κίεβο, συμπεριλαμβανομένης της Κριμαίας, προτού ξεκινήσουν οποιεσδήποτε ειρηνευτικές συνομιλίες. Η κυβέρνηση έχει επίσης απαγορεύσει με νόμο οποιεσδήποτε διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία για όσο διάστημα ο Βλαντίμιρ Πούτιν παραμένει στην εξουσία.

Ο Κουλέμπα πρότεινε ότι μετά από μια επιχείρηση αντεπίθεσης, όπως αυτή που αναμένεται, μειοψηφικές φωνές «στην Ουάσιγκτον, στο Βερολίνο, στο Παρίσι, στο Λονδίνο» θα προσπαθήσουν να πιέσουν για κατάπαυση του πυρός «στη γραμμή ενός Μινσκ ΙΙΙ».

Κατά τη διάρκεια της αναμενόμενης αντεπίθεσης, η Ουκρανία αναμένεται να αξιοποιήσει τα προσφάτως παραδοθέντα δυτικά όπλα, συμπεριλαμβανομένων των κύριων αρμάτων μάχης. Την περασμένη εβδομάδα, ωστόσο, ο Ζελένσκι είπε ότι η χώρα του δεν ήταν έτοιμη να ξεκινήσει την αντεπίθεση, επικαλούμενος έλλειψη επαρκούς οπλισμού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η «πατριωτική» εκστρατεία της Μελόνι κατά των αμβλώσεων ξεκίνησε

Διπλές εκλογές αύριο στη Βόρεια Μακεδονία

Η SBU ισχυρίζεται ότι απέτρεψε σχέδιο δολοφονίας του Ουκρανού προέδρου

Ανδρουλάκης: Προτεραιότητα η ευημερία των μόνιμων κατοίκων των μικρών νησιών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα