ΑΘΗΝΑ
05:23
|
04.05.2024
Ακόμα ένα πλήγμα για τις ΗΠΑ στο μαινόμενο νομισματικό πόλεμο με το Πεκίνο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Κίνα και η Βραζιλία κατέληξαν σε συμφωνία για συναλλαγές στα δικά τους νομίσματα, εγκαταλείποντας το αμερικανικό δολάριο ΗΠΑ, ανακοίνωσε, χθες Τετάρτη, η κυβέρνηση της Βραζιλίας.

Η συμφωνία θα επιτρέψει στην Κίνα, κορυφαίο αντίπαλο της οικονομικής ηγεμονίας των ΗΠΑ, και τη Βραζιλία, τη μεγαλύτερη οικονομία στη Λατινική Αμερική, να πραγματοποιούν εμπορικές και χρηματοοικονομικές συναλλαγές, ανταλλάσσοντας κινεζικά γιουάν με βραζιλιάνικα ρεάλ και αντίστροφα.

Όπως ανέφερε η Βραζιλιάνικη Υπηρεσία Προώθησης Εμπορίου και Επενδύσεων (ApexBrasil) η συμφωνία αναμένεται να «μειώσει το κόστος, να προωθήσει περαιτέρω το διμερές εμπόριο και να διευκολύνει τις επενδύσεις».

Η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Βραζιλίας, με διμερές εμπόριο 150,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέσα στο 2022, αφήνοντας στην δεύτερη θέση τις ΗΠΑ, ενώ η Βραζιλία είναι ο μεγαλύτερος αποδέκτης κινεζικών επενδύσεων στη Λατινική Αμερική, με κινητήρια δύναμη τις δαπάνες για γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας υψηλής τάσης και την εξόρυξη πετρελαίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Campari εξαγόρασε και το γαλλικό κονιάκ Courvoisier

Boeing mafia;

Σκρέκας: «Ένα βαρύ αρνί είναι πιο… ακριβό»

Ημέρες παθών και θαυμάτων στην αγορά εργασίας (της αναλήψεως στα ΑΤΜ για αυξήσεις και Δώρα)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα