ΑΘΗΝΑ
19:12
|
06.05.2024
Εμμένει ο πρωθυπουργός στο φαραωνικό έργο, παρά τις διαμαρτυρίες και την χθεσινή απόφαση της επιτροπής προϋπολογισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε υψηλούς τόνους απάντησε στην τροπολογία που κατατέθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με τον φράχτη του Έβρου, ο πρωθυπουργός κατά τη σημερινή επίσκεψή του στον Δήμο Παλλήνης, όπου συνομίλησε με κατοίκους και καταστηματάρχες στην κεντρική πλατεία του Γέρακα.

«Αύριο θα βρεθώ στον Έβρο και θα έχω την ευκαιρία να υπογράψω την επέκταση του έργου του φράχτη που θωράκισε τον Έβρο και την πατρίδα μας από τις παράνομες μεταναστευτικές εισβολές», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, εμμένοντας στην ολοκλήρωση του έργου, παρά τα πυρά που έχει δεχθεί από οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Ως αποτέλεσμα και της ελληνικής παρέμβασης η Ευρώπη αλλάζει τη στάση της και αναγνωρίζει πια τη σημασία που αποδίδεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο στην ανάγκη προστασίας των εξωτερικών συνόρων», τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Όμως», συνέχισε φωτογραφίζοντας την αξιωματική αντιπολίτευση, «και σε όλους όσοι αγωνίζονται σήμερα, φορώντας το κομματικό τους καπέλο και τις κομματικές τους παρωπίδες, να υπονομεύσουν το έργο αυτής της κυβέρνησης, τους απαντώ ξεκάθαρα: Με ή χωρίς ευρωπαϊκά λεφτά, ο φράχτης στον Έβρο θα τελειώσει».

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Τετάρτη, η επιτροπή προϋπολογισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υιοθέτησε μετά από αίτημα του συντονιστή της Ευρωομάδας της Αριστεράς, ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη, τροπολογία που αντιτίθεται σθεναρά στη χρήση οποιασδήποτε ενωσιακής χρηματοδότησης για την κατασκευή φρακτών ή τειχών στα εξωτερικά σύνορα της Ένωσης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεμπένζια: Το δυτικό ενδιαφέρον για την ειρηνική χρήση του διαστήματος είναι υποκριτικό

Τι πραγματικά συμβαίνει στη «Γη των όρθιων ανθρώπων»;

Η Ουκρανία ρισκάρει να χάσει πόλη-κλειδί πριν το καλοκαίρι

Χαβιέρ Μιλέι: Το ζήτημα των Φόκλαντς θα κρατήσει για δεκαετίες. Καμιά σύγκρουση με Βρετανία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα