ΑΘΗΝΑ
20:51
|
23.04.2024
Δεν έχει διαγνωστεί θετικός στην Covid-19, ανέφερε το Βατικανό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Από λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος πάσχει ο πάπας Φραγκίσκος, ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου του Βατικανού, συμπληρώνοντας ότι θα πρέπει να παραμείνει για λίγες ημέρες στο νοσοκομείο Τζεμέλι της Ρώμης, στο οποίο εισήχθη χθες το πρωί.

Το Βατικανό διευκρίνισε επίσης ότι ο 86χρονος ποντίφικας δεν έχει διαγνωστεί θετικός στην Covid-19 και ότι τις προηγούμενες ημέρες είχε παρουσιάσει συμπτώματα κόπωσης. «Ο Πάπας Φραγκίσκος συγκινείται από τα πολλά μηνύματα που έλαβε και εκφράζει την ευγνωμοσύνη του», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Το πρωί της Τετάρτης ο πάπας Φραγκίσκος αισθάνθηκε έντονη δύσπνοια μετά το τέλος της καθιερωμένης γενικής ακρόασης και κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα αποτελέσματα των αιματολογικών εξετάσεων και της αξονικής θώρακος στις οποίες υποβλήθηκε, είναι καλά.

Αναμένεται να εξακριβωθεί, αν ο πάπας θα μπορέσει να χοροστατήσει στις θρησκευτικές τελετές του Πάσχα των Καθολικών, το οποίο φέτος γιορτάζεται στις 9 Απριλίου.

Η Λειτουργία της Κυριακής των Βαΐων έχει προγραμματιστεί αυτό το Σαββατοκύριακο και οι εορτασμοί της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα την επόμενη.

Έχει επίσης προγραμματιστεί να επισκεφθεί την Ουγγαρία στα τέλη Απριλίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κυκλοφορικές ρυθμίσεις Πέμπτη και Παρασκευή λόγω Ολυμπιακής Φλόγας

Βράζουν τα πανεπιστήμια των ΗΠΑ από οργή για τη σφαγή των Παλαιστινίων στη Γάζα

Πιέσεις ΟΗΕ και Συμβουλίου της Ευρώπης στο Λονδίνο για τις απελάσεις στη Ρουάντα

Βομβιστικές επιθέσεις στο Μπουένος Άιρες: Μια δικαστική απόφαση με επιπτώσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα