ΑΘΗΝΑ
09:42
|
06.05.2024
Η επόμενη κυβέρνηση, όποια κι αν είναι αυτή, με όποιους συγκυβερνήτες, θα συνεχίσει στις ίδιες αντιλαϊκές ράγες. ανέφερε ο γγ του ΚΚΕ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Ανησυχείτε μήπως στις εκλογές εκφραστεί η λαϊκή οργή και δυσαρέσκεια όπως εκφράστηκε στις μεγαλειώδεις διαδηλώσεις για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη», τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας, χθες, στην Ολομέλεια της Βουλής για το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

«Tο έγκλημα στα Τέμπη είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι», σημείωσε και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση επικαλείται το εκβιαστικό δίλημμα της ακυβερνησίας ή της σταθερότητας, ενώ αυτή η αντιλαϊκή πολιτική μεγαλώνει την ανασφάλεια και την αστάθεια στη ζωή του λαού και στον στόχο της σταθερότητας συναντώνται ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι το πραγματικό ερώτημα δεν είναι ποιος και πώς θα κυβερνήσει, αλλά για ποιον και τι θα υλοποιήσει η επόμενη κυβέρνηση και κατέδειξε τη στρατηγική σύμπλευση των αστικών κομμάτων σε βασικά ζητήματα όπως το Ταμείο Ανάκαμψης και τα προαπαιτούμενά του, η «πράσινη μετάβαση» που, όπως είπε, την πληρώνει ο λαός με την ακρίβεια και η εμπλοκή στον πόλεμο στην Ουκρανία και στα επικίνδυνα σχέδια ΝΑΤΟ και ΗΠΑ που οδηγούν και σε επώδυνους συμβιβασμούς στα Ελληνοτουρκικά.

Σχολιάζοντας τα σενάρια κυβερνητικών συνεργασιών, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ τόνισε ότι ο λαός τα έχει δει όλα και τους έχει δοκιμάσει σε διάφορα κυβερνητικά σχήματα που έφτιαξαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ με κόμματα μιας χρήσης.

«Η επόμενη κυβέρνηση, όποια κι αν είναι αυτή, είτε της ΝΔ είτε του ΣΥΡΙΖΑ με όποιους συγκυβερνήτες, μπορεί να πάρει τη σκυτάλη από την προηγούμενη και να συνεχίσει στις ίδιες αντιλαϊκές ράγες, υπηρετώντας πάλι τα συμφέροντα των λίγων. Όπως συμβαίνει χρόνια τώρα, γιατί “το κράτος έχει συνέχεια” όπως οι ίδιοι λέτε, για να δικαιολογήσετε τις στρατηγικές σας συγκλήσεις», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ειδικά για το έγκλημα στα Τέμπη, υπογράμμισε πως κανένα μέτρο στήριξης των οικογενειών των θυμάτων δεν μπορεί να αθωώσει τους πολιτικά υπεύθυνους  από τις εγκληματικές τους ευθύνες, τονίζοντας ότι όλες οι κυβερνήσεις έκαναν ότι μπορούσαν για να υλοποιηθεί η πολιτική ιδιωτικοποίησης των σιδηροδρόμων, με κριτήριο το κέρδος, αντίθετα το ΚΚΕ που έχει κριτήριο την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών και την προστασία της ζωής.

«Η μόνη ανησυχία που έχετε όλοι σας, είναι μη τυχόν και εκφραστεί στις εκλογές μαζικά η οργή και η αγανάκτηση του λαού και της νεολαίας, όπως εκφράστηκε στις συγκλονιστικές και μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα και συνεχίζει πολύμορφα να εκφράζεται, για να μην ξεχαστεί το έγκλημα στα Τέμπη, για να μπουν στο στόχαστρο οι πραγματικές αιτίες και οι πραγματικοί ένοχοι», ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας, καταγγέλλοντας «το γνωστό εκβιαστικό δίλημμα περί “ακυβερνησίας και σταθερότητας”».

«Ο λαός όμως, έχει πλέον πείρα. Δεν θα σας δώσει άφεση αμαρτιών. Δεν θα πάρετε καμία συγχώρεση κι εσείς της ΝΔ και οι υπόλοιποι του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, μηδενός εξαιρουμένου. Γιατί μόνο ο λαός σώζει το λαό, στο δρόμο της ανατροπής, σε δρόμο ριζικών αλλαγών, με ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ, που θα είναι πάντα μπροστά, αγωνιστής μαζί με τον αγωνιζόμενο ελληνικό λαό και την ελληνική νεολαία», κατέληξε ο κ. Κουτσούμπας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκλογές στο Τσαντ, οι πρώτες του Σαχέλ μετά το κύμα πραξικοπημάτων

Ο Χοσέ Ραούλ Μουλίνο επόμενος πρόεδρος του Παναμά

64 τετράγωνα σε έναν πολυπολικό κόσμο

Κασσελάκης: Όταν είναι να «σπάσουμε» αυγά θέλω όλοι να είστε μαζί μου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα