ΑΘΗΝΑ
15:18
|
25.04.2024
Ενεργοποιείται η διακρατική συμφωνία, η οποία είχε ανασταλεί μετά από καταγγελίες για κακομεταχείριση και βασανισμό εργατών και εργατριών στη χώρα του Περσικού Κόλπου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ουγκάντα και Σαουδική Αραβία ενεργοποίησαν τη μεταξύ τους διακρατική συμφωνία για την εξαγωγή εργατικού δυναμικού από την αφρικανική στη χώρα του Περσικού Κόλπου. Η εν λόγω συμφωνία είχε ανασταλεί τον περασμένο Δεκέμβριο μετά τις αναρίθμητες καταγγελίες για περιστατικά κακομεταχείρισης και βασανισμού εργατών και εργατριών από την Ουγκάντα στη Σαουδική Αραβία.

Μετανάστες και μετανάστριες από την Ουγκάντα είχαν καταγγείλει ακόμα και αυτοκτονίες εξαιτίας των απάνθρωπων εργασιακών συνθηκών στη Σαουδική Αραβία.

Η υπουργός Εργασίας της Ουγκάντας, Μπέτι Αμόνγκι, αναφέρθηκε χθες Πέμπτη στη δέσμευση των δύο ηγεσιών για την προστασία των δικαιωμάτων των μεταναστών και μεταναστριών.

Βάσει της νέας συμφωνίας, οι εργοδότες της Σαουδικής Αραβίας δεν θα αφαιρούν πλέον μονομερώς τους μισθούς και οι εργαζόμενοι από την Ουγκάντα θα προσφεύγουν στις αρμόδιες αρχές σε περιπτώσεις διαφορών και διαφωνιών για τις εργασιακές τους συμβάσεις. Και οι δύο χώρες δήλωσαν επίσης ότι θα δημιουργήσουν έναν μηχανισμό για την επίλυση ζητημάτων σχετικά με την ευημερία και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Τουλάχιστον 150.000 πολίτες από την Ουγκάντα ζουν και εργάζονται στη Σαουδική Αραβία με την πλειονότητά τους να είναι γυναίκες απασχολούμενες ως οικιακές βοηθοί, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΗΠΑ: Εκατοντάδες νέες συλλήψεις φιλοπαλαιστίνιων φοιτητών

Τετράωρη στάση εργασίας στον ΟΑΣΘ την Παρασκευή

Γαλλία: απαγόρευση κυκλοφορίας για ανήλικα έως 13 ετών στο Μπεζιέ

Ξεκίνησε η εφαρμογή του «εισιτηρίου εισόδου» στην Βενετία- Διαμαρτύρονται οι κάτοικοι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα