ΑΘΗΝΑ
06:27
|
25.04.2024
Το πάτωμα κάλυπτε βαθύ πηγάδι στο οποίο έπεσαν οι πιστοί εν ώρα προσευχής.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον 35 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 16 τραυματίστηκαν μετά την κατάρρευση πατώματος που κάλυπτε πηγάδι σε ένα συγκρότημα ναών στην πολιτεία Μάντια Πραντές της κεντρικής Ινδίας, δήλωσε αξιωματούχος της τοπικής κυβέρνησης την Παρασκευή.

Το φονικό περιστατικό συνέβη στην πόλη Ιντόρε της κεντρικής Ινδίας, όταν κατέρρευσε μια τσιμεντένια πλάκα που κάλυπτε την οροφή ενός πηγαδιού σε έναν ναό, σκοτώνοντας πιστούς που είχαν συγκεντρωθεί για να γιορτάσουν το ινδουιστικό φεστιβάλ Ραμ Ναβαμι την προηγούμενη ημέρα, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Ένα μεγάλο πλήθος πιστών στεκόταν πάνω στη τσιμεντένια πλάκα που κάλυπτε το πηγάδι που κατέρρευσε κάτω από το βάρος τους, βυθίζοντας δεκάδες ανθρώπους στο πηγάδι βάθους σχεδόν 40 ποδιών (12 μέτρων).Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο ναός κατασκευάστηκε αφού το πηγάδι είχε καλυφθεί πριν από περίπου τέσσερις δεκαετίες.

Τα πηγάδια αποτελούν ένα κοινό χαρακτηριστικό σε όλη την Ινδία, τα οποία χτίστηκαν πριν από εκατοντάδες χρόνια και πολλά από αυτά είναι διακοσμημένα με περίτεχνη διακόσμηση, με πρόσβαση στο νερό μέσω σκαλοπατιών και κόγχων.

«Το πηγάδι ήταν καλυμμένο, αλλά η πλάκα που το κάλυπτε κατέρρευσε λόγω του πλήθους και του επιπλέον φορτίου», είπε στους δημοσιογράφους αργά την Πέμπτη ο επικεφαλής υπουργός της Μάντγια Πραντές, Σιβράτζ Σινγκ Τσουχάν, η πολιτεία της κεντρικής Ινδίας όπου βρίσκεται η Ιντόρε.

Τουλάχιστον 75 στρατιώτες και προσωπικό διάσωσης εργάστηκαν όλη την ημέρα για να απομακρύνουν τα συντρίμμια, χρησιμοποιώντας σχοινιά και σκάλες για να βγάλουν ανθρώπους που είχαν πέσει στο πηγάδι, ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

«Σώσαμε 18 ανθρώπους, 35 βρέθηκαν νεκροί και 16 τραυματίστηκαν», δήλωσε ο Ιλαραγιάζα Τ., ανώτατος αξιωματούχος της τοπικής κυβέρνησης.

Ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι εξέφρασε τα συλλυπητήριά του και ανακοίνωσε αποζημίωση για τις οικογένειες των νεκρών και τους τραυματίες στο περιστατικό.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Το Συμβούλιο Επικρατείας απέρριψε αίτηση ανάσχεσης των εργασιών του flyover

ΚΚΕ: Δεν εκφράζει προσωπική άποψη η Φλέσσα για τα Τέμπη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα