ΑΘΗΝΑ
08:32
|
24.04.2024
Τη σύλληψη του ανταποκριτή της WSJ στη Ρωσία κατήγγειλε ο Ζοζέπ Μπορέλ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στο φόντο της σύλληψης του ανταποκριτή της Wall Street Journal Έβαν Γκέρσκοβιτς, με την κατηγορία της κατασκοπείας από τις ρωσικές αρχές, η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών κάλεσε τον επικεφαλής της ευρωπαϊκής δημοκρατίας που κατήγγειλε το γεγονός να ασχοληθεί και με τις υποθέσεις διώξεων δημοσιογράφων στη Δύση.

«Η ΕΕ καταδικάζει την κράτηση του Έβαν Γκέρσκοβιτς, δημοσιογράφου και πολίτη των ΗΠΑ, στη Ρωσία» τόνισε σε ανάρτησή του στο τουίτερ ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ε.Ε., υπογραμμίζοντας ότι «πρέπει να επιτρέπεται στους δημοσιογράφους να ασκούν ελεύθερα το επάγγελμά τους και αξίζουν προστασία» και καταγγέλλοντας ότι «οι ρωσικές αρχές επιδεικνύουν για άλλη μια φορά τη συστηματική τους περιφρόνηση για την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης».

Αντιδρώντας στη δήλωσή του η Ρωσίδα διπλωμάτης, μέσα από το κανάλι της στο Telegram, του ζήτησε να το αποδείξει με πράξεις ζητώντας την απελευθέρωση του Τζούλιαν Ασάνζ και καταγγέλλοντας την σύλληψη του Μαράτ Κασέμ, αρχισυντάκτη του Λιθουανικού τμήματος του Sputnik που συνελήφθη στη Λετονία τον περασμένο Δεκέμβρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ρωσικών μέσων, ο Αμερικανός δημοσιογράφος που διέμενε στη Μόσχα εδώ και έξι χρόνια και ήταν διαπιστευμένος από το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, θα παραμείνει προφυλακισμένος τουλάχιστον μέχρι τις 29 Μαΐου, μετά τη σύλληψη του, χθες Πέμπτη, στο Γεκατερινμπούργκ.

«Το μόνο που μπορώ να πω είναι εξ όσων γνωρίζουμε ότι πιάστηκε επ’ αυτοφόρω. Φυσικά, παρακολουθούμε τα ξένα μέσα σε καθημερινή βάση και ξέρουμε τι έχει δημοσιεύσει», δήλωσε σχετικά ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέες κυρώσεις των ΗΠΑ στο Ιράν για κακόβουλη διαδικτυακή δραστηριότητα

Ενέκρινε και το Κογκρέσο το πακέτο των 95 δισ. για Ουκρανία-Ισραήλ

Σχέδιο Ανάν: Το βροντερό όχι των Ελληνοκυπρίων, η  εξαγορά των συνειδήσεων και οι παραχαράκτες

Το μεγάλο «Όχι» του 2004: Η δεύτερη επανάσταση των Κυπρίων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα