ΑΘΗΝΑ
12:00
|
25.04.2024
Ο Μητροπολίτης Πάβελ, ο ηγούμενος της μονής Λαύρας Κιέβου-Πετσέρσκ στην ουκρανική πρωτεύουσα, είπε ότι έχει τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Μητροπολίτης Πάβελ, ο ηγούμενος της μονής Λαύρας Κιέβου-Πετσέρσκ στην ουκρανική πρωτεύουσα, είπε στους δημοσιογράφους ότι έχει τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό, ανφέρει το πρακτορείο TASS.

«Με έστειλαν σε κατ’ οίκον περιορισμό», είπε σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το μέσο ενημέρωσης Vesti.

Οι πληροφορίες δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί επίσημα.

Η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) ανακοίνωσε νωρίτερα ότι ο Μητροπολίτης Πάβελ ήταν ύποπτος για υποκίνηση διχόνοιας και ότι εργαζόταν για τη Ρωσία. Αξιωματικοί της SBU έκαναν έρευνα στην κατοικία του.

Στις 10 Μαρτίου, η διεύθυνση του αποθεματικού της Λαύρας Κιέβου-Πετσέρσκ τερμάτισε την αορίστου χρόνου μίσθωση με τη Λαύρα της Ιεράς Κοιμήσεως Κιέβου-Πετσέρσκ της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας και διέταξε τους μοναχούς της να εγκαταλείψουν το μοναστήρι. Ο Μητροπολίτης Πάβελ κατηγόρησε αυτές τις ενέργειες ως παράνομες και δήλωσε την άρνηση των μοναχών να φύγουν.

Την Πέμπτη, η επιτροπή του Υπουργείου Πολιτισμού της Ουκρανίας έφτασε στη Λαύρα για απογραφή περιουσίας, αλλά οι μοναχοί και οι ενορίτες δεν της επέτρεψαν να εισέλθει στο μοναστήρι. Και οι δύο πλευρές προσέφυγαν στα δικαστήρια. Ωστόσο, η εκδίκαση της υπόθεσης της άδικης καταγγελίας της μίσθωσης είναι προγραμματισμένη για τις 26 Απριλίου, ενώ το υπουργείο Πολιτισμού απαιτεί να αποχωρήσουν άμεσα οι μοναχοί από το μοναστήρι.

Η Λαύρα Κιέβου-Πετσέρσκ, που ιδρύθηκε τον 11ο αιώνα, είναι ένα από τα πρώτα μοναστήρια της Ρωσίας και το παλαιότερο μοναστήρι στη σύγχρονη Ουκρανία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σλοβάκος ευρωβουλευτής απελευθέρωσε περιστέρι στην Ευρωβουλή

Φλωρίδης για Ρέντη: Τα πράγματα θα πάνε τρένο

Αττικόν: Πέθανε ο 79χρονος πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου

Ανατόλι Αντόνοφ: Αδικαιολόγητη η μεταφορά ATACMS στην Ουκρανία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα