ΑΘΗΝΑ
09:37
|
29.02.2024
Οι Ρώσοι διαμαρτυρήθηκαν για τις προκλητικές ενέργειες των αμερικανικών δυνάμεων στην Αλ-Χασάκα της Συρίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι Ρώσοι διαμαρτυρήθηκαν για τις προκλητικές ενέργειες των αμερικανικών δυνάμεων στην Αλ-Χασάκα της Συρίας, σύμφωνα με δηλώσεις την Παρασκευή του αναπληρωτή επικεφαλής του Ρωσικού Κέντρου για τη Συμφιλίωση των Αντιμαχόμενων Μερών στη Συρία Όλεγκ Γκουρίνοφ, μεταδίδει το Middle East Monitor.

«Προκλητικές ενέργειες από μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ έχουν καταγραφεί στην επαρχία Al-Hasakah. Κατά τη διάρκεια κοινών περιπολιών Ρωσίας-Τουρκίας, η κίνηση δύο περιπολιών που διεξήγαγε ο λεγόμενος αντιτρομοκρατικός συνασπισμός παρακολουθήθηκε κατά μήκος των οδών χωρίς σύγκρουση κοντά στο Deiruna-Aga και στο Saramsak. Η ρωσική πλευρά έχει διαμαρτυρηθεί στον συνασπισμό», πρόσθεσε ο Γκουρίνοφ.

Σύμφωνα με τον Γκουρίνοφ: «Η παραβίαση των συμφωνιών αποσύγκρουσης από τον συνασπισμό θέτει σε κίνδυνο την εύθραυστη ισορροπία δυνάμεων, που έχει επιτευχθεί μέσω των προσπαθειών της Ρωσίας, στην περιοχή, και έχει επίσης αρνητικό αντίκτυπο στην εξέλιξη της κατάστασης».

Ο Γκουρίνοφ σημείωσε ότι τέσσερις περιπτώσεις βομβαρδισμών καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες στη ζώνη αποκλιμάκωσης της Ιντλίμπ από τις θέσεις των τρομοκρατικών ομάδων Τζαμπχάτ Αλ-Νούσρα και Ισλαμικού Κόμματος Τουρκιστάν (και οι δύο απαγορεύονται στη Ρωσία). Πρόσθεσε ότι ένας Σύρος στρατιώτης τραυματίστηκε σε πυρά ελεύθερων σκοπευτών που άνοιξαν πυρ κατά των κυβερνητικών δυνάμεων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Συνάντηση Λαβρόφ με αξιωματούχους των Χαμάς και Φατάχ στη Μόσχα

Ξεκινούν αύριο στη Μόσχα ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες

Το Ισραήλ κάνει γενοκτονία στη Γάζα, λέει ξανά ο Πρόεδρος της Βραζιλίας

Κομισιόν: «Τα δεσμευμένα ρωσικά κεφάλαια να δοθούν στον στρατό της Ουκρανίας»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα