ΑΘΗΝΑ
17:08
|
03.05.2024
Το καθεστώς Μπασάρ αλ Άσαντ ισχυρίστηκε την Κυριακή ότι το Ισραήλ πραγματοποίησε αεροπορικές επιδρομές στη δυτική Συρία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το καθεστώς Μπασάρ αλ Άσαντ ισχυρίστηκε την Κυριακή ότι το Ισραήλ πραγματοποίησε αεροπορικές επιδρομές στη δυτική Συρία, σύμφωνα με το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, μεταδίδει το Anadolu.

Οι ισραηλινές δυνάμεις στόχευσαν πολλές τοποθεσίες στην επαρχία Χομς από τα βορειοανατολικά της πρωτεύουσας του Λιβάνου, Βηρυτού αργά το Σάββατο, ανέφερε το SANA, το οποίο επικαλείται στρατιωτικές πηγές.

«Τα συστήματα αεράμυνας μας κατέρριψαν ορισμένους εχθρικούς πυραύλους. Αναφέρθηκαν υλικές ζημιές. Πέντε στρατιώτες τραυματίστηκαν», ανέφεραν πηγές.

Οι ισραηλινές αρχές δεν έχουν κάνει ακόμη δήλωση.

Οι επιθέσεις έγιναν μετά από αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ στα προάστια της Δαμασκού τα ξημερώματα της Παρασκευής, μετέδωσε το SANA.

Ένα μέλος του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν σκοτώθηκε στις πρόσφατες ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές, ανέφερε ο στρατιωτικός κλάδος σε ανακοίνωσή του.

Οι τρομοκρατικές ομάδες που υποστηρίζονται από το Ιράν και η λιβανική Χεζμπολάχ βρίσκονται δίπλα στις δυνάμεις του καθεστώτος στη Χομς.

Από την αρχή του συριακού εμφυλίου πολέμου το 2011, το Ισραήλ έχει εξαπολύσει αεροπορικές επιδρομές σε στρατιωτικές τοποθεσίες του καθεστώτος και σε ομάδες που υποστηρίζονται από το Ιράν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κλείσιμο πανεπιστημίων στα νησιά προβλέπει ο Κασσελάκης

Οι Γερμανοί ξαναθυμούνται το στόλο του Πούτιν ανοικτά της Λακωνίας…

Ισραήλ: Καταγγελία στον ΟΟΣΑ κατά της Τουρκίας για την διακοπή των εμπορικών σχέσεων

«Πράσινο φως» στο Κίεβο να χτυπήσει ρωσικό έδαφος με βρετανικά όπλα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα