ΑΘΗΝΑ
21:49
|
23.04.2024
Έντονη αντίδραση του Τούρκου προέδρου μετά τη συνάντηση του Τζεφ Φλέικ με τον ηγέτη της αντιπολίτευσης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την οργή του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προκάλεσε η συνάντηση του πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Άγκυρα, Τζέφρι Φλέικ, με τον αντίπαλό του στις επερχόμενες εκλογές Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι από εδώ και στο εξής «οι πόρτες του θα είναι κλειστές» για τον στον πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Άγκυρα, Τζέφρι Φλέικ, κατακρίνοντας την πρόσφατη συνάντηση του διπλωμάτη με τον αντίπαλό του στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές.

«Πρέπει να δώσουμε στην Αμερική ένα μάθημα σε αυτές τις εκλογές», είπε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια συνάντησή του με ομάδα αξιωματούχων του ακροδεξιού κινήματος των Γκρίζων Λύκων, όπως αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο Anadolu.

Ο Αμερικανός πρέσβης συναντήθηκε με τον ηγέτη του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, στις 29 Μαρτίου, «στο πλαίσιο συνεχιζόμενων συνομιλιών με τουρκικά πολιτικά κόμματα για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος μεταξύ των δύο χωρών μας», σύμφωνα με tweet από την Πρεσβεία των ΗΠΑ.

«Οι πόρτες μας είναι κλειστές γι’ αυτόν, δεν μπορεί πια να μπει. Γιατί; Πρέπει να ξέρει τη θέση του», ήταν η οργισμένη αντίδραση του προέδρου Ερντογάν. «Ντροπή σου, σκέψου με το κεφάλι σου. Είσαι πρέσβης. Ο συνομιλητής σας εδώ είναι ο πρόεδρος», πρόσθεσε.

Οι δηλώσεις του Ερντογάν έρχονται λιγότερο από έξι εβδομάδες πριν από τις προεδρικές εκλογές στην Τουρκία στις 14 Μαΐου, με τον Κιλιτσντάρογλου να προβάλλεται από τη συμμαχία έξι κομμάτων της αντιπολίτευσης ως κύριος αντίπαλός του Ερντογάν και να προηγείται στις περισσότερες δημοσκοπήσεις.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Χάρισον Φορντ υπέρ των νέων που διαδηλώνουν στις ΗΠΑ

Πιέσεις ΟΗΕ και Συμβουλίου της Ευρώπης στο Λονδίνο για τις απελάσεις στη Ρουάντα

Βομβιστικές επιθέσεις στο Μπουένος Άιρες: Μια δικαστική απόφαση με επιπτώσεις

Η διπλωματία του πιτόγυρου έχει και τα όριά της…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα