ΑΘΗΝΑ
06:37
|
05.05.2024
Συζητήθηκαν οι εξελίξεις στα μέτωπα του πολέμου της Ουκρανίας, η πρόοδος της ελληνοαμερικανικής αμυντικής συνεργασίας, διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνάντηση με τον Αμερικανό Ρεπουμπλικάνο γερουσιαστή Ρικ Σκοτ από την πολιτεία της Φλόριντα είχε νωρίτερα απόψε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη συνάντηση, κατά πληροφορίες, έγινε επισκόπηση του «εξαιρετικού επιπέδου» στο οποίο βρίσκονται οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις, γεγονός που επιβεβαιώθηκε και κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών ‘Αντονι Μπλίνκεν στην Ελλάδα για την έναρξη του τέταρτου γύρου στρατηγικού διαλόγου Ελλάδας-ΗΠΑ.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε τον ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας και ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και ως πύλης εισόδου και παρόχου ενεργειακής ασφάλειας για την ανατολική Μεσόγειο και τη νοτιοανατολική Ευρώπη.

Συζητήθηκαν ακόμη η πρόοδος της ελληνοαμερικανικής αμυντικής συνεργασίας και διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, με επίκεντρο τις εξελίξεις στην Ουκρανία και την κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Σαντίκ Καν επανεξελέγη δήμαρχος του Λονδίνου για τρίτη θητεία

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Η 15η Σύνοδος Κορυφής του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας ξεκινά στη Γκάμπια

Κουτσούμπας: Το τέλος του Γολγοθά, η Ανάσταση, βρίσκεται στα δικά μας χέρια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα