ΑΘΗΝΑ
02:07
|
05.10.2023
Το Ρόιτερς αντιλαμβάνεται την εξέλιξη σαν γεγονός που δεν αποκλείει τη μελλοντική λειτουργία του αγωγού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι γερμανικές ασφαλιστικές εταιρίες Allianz και Munich RE ανανέωσαν την ασφάλιση του γερμανο-ρωσικού δικτύου μεταφοράς περίπου 55 δις. κ.π. φυσικού αερίου Nord Stream 1 δίχως η κυβέρνηση του Γερμανού Καγκελάριου Όλασφ Σολτς να προβάλλει την παραμικρή αντίρρηση, γεγονός που ερμηνεύτηκε σαν ένα αχνό σημάδι για πιθανή επαναλειτουργία στο μέλλον.

Το Ρόιτερς αντιλαμβάνεται την εξέλιξη σαν γεγονός που δεν αποκλείει τη μελλοντική λειτουργία του αγωγού επισημαίνοντας την επιθυμία ορισμένων Γερμανών μετόχων (όπως οι εταιρίες ενέργειας Wintershall Dea AG και PEGI/E.ON) πως επιθυμούν να διατηρηθεί το δίκτυο θυμίζοντας από την άλλη πως τα ασφάλιστρα καλύπτουν πιθανή βλάβη στο δίκτυο αγωγών και θέματα διακοπής επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

Η λετιορυγία του αγωγού ανεστέλη πέρσι στο πλαίσιο δυτικών κυρώσεων. Τον περασμένο Σεπτέμβριο δολιοφθορά αγνώστων (που κατά τον Βρετανό επιφανή δημοσιογράφο αποδίδεται σε δράση πρακτόρων της  CIA Σέιμουρ Χερς) προκάλεσε ισχυρότατη έκρηξη και ρήγμα σε τμήμα των υποθαλάσσιων αγωγών Nord Stream 1 και Nord Stream 2.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κάντε το, όπως ο Πελετίδης

Ο Πελετίδης έβαλε τα γυαλιά σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και κυβερνήσεις που προκάλεσαν τα χάλια στο ΟΑΚΑ κάνοντας υποδειγματική δουλειά στο στάδιο της Πάτρας.
ΣΥΝΑΦΗ

Στη Μόσχα από βδομάδα ο πρωθυπουργός του Ιράκ

Θα αλλάξουν όλες οι διοικήσεις των νοσοκομείων, λέει ο υπουργός Υγείας

Πρόταση ευρωβουλής για δωρεάν μεταφορά χειραποσκευών στα αεροπλάνα

Ιστορικά αναγκαίος ένας πολυπολικός κόσμος, λέει ο Πούτιν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα